Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg har bestämt sig – nu tar hon farväl

18 dec, 2023, 14:00 

Lotta Engberg tar farväl – berättar själv om beslutet.

Annons

Lotta Engbergs liv har den senaste tiden varit lite av en berg-och-dalbana. Det har gått upp och ned, med både toppar och dalar, och efter beskedet att hon lämnar Lotta på Liseberg har hon sökt nya utmaningar.

TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsårBrand logo
TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

Beskedet att lämna allsångsscenen slog ned som en bomb. Lotta hade precis avverkat sin 20:e sommar som allsångsledare när hon bestämde sig för att lämna den folkkära rollen.

– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för årets säsong var den sista från Liseberg. Vi kommer sakna Lotta men vi ser fortsatt fram emot att se henne som fortsatt programledare för Bingolotto, sa TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin till Svensk Dam.

Lotta tar farväl

Lotta Engberg har dock fortsatt arbeta intensivt. Hon är en av programledarna i Bingolotto, och kommer vara med både under uppesittarkvällen och på nyårsafton.

Annons

Strax innan har hon och parhästen Elisabeth ”Bettan" Andreassen varit ute på en julturné och underhållit det svenska folket. Men tisdagen den 19 december gör duon sin sista spelning.

”Kvällens finaste. Snart slut på hela denna musikaliska resan. Men nästa vinter då? Vad tycker ni?”, skriver Lotta Engberg i ett inlägg på Instagram.

Det ska Lotta göra nu

Efter julturnén är det full rulle med planeringen inför Bingolotto-sändningarna, men förhoppningsvis får Lotta tid att umgås lite med sambon Mikael Sandström mellan varven.

Det var ju också därför som hon bestämde sig för att lämna Lotta på Liseberg, för att få mer tid över till familjen och umgås med sina underbara fem barnbarn.

– Det var mitt beslut efter ett moget övervägande, för jag har känt en längre period att jag vill kunna vara ledig med mina barnbarn. Jag hade fått fortsätta för Liseberg, men var ganska tydlig och jag har ju sommarjobbat sedan jag var 13 år, säger Lotta till Hallands Nyheter.

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Foto: TT

Annons