Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg om beslutet att lämna – trots starka kärleken: "Känns skönt"

30 maj, 2024, 04:30 
Lotta Engberg
Lotta Engberg ger oss en ny uppdatering – efter det drastiska beslutet att lämna det hon hållit så kärt.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engberg, 61, har varit i rampljuset i över 30 år vilket också innebär att vi fått följa henne genom olika skeenden av livet.

Ja, från gift, till skild till gift igen – och sedan skild igen, innan hon till slut hittade kärleken i Mikael Sandström, 65.

Allt medan karriären gått som tåget, men även här har Lotta behövt ta tuffa val. Som beslutet att lämna ett jobb – trots den enorma kärleken från publiken.

Lotta Engberg om svåra beslutet

Vi pratar förstås om Lotta på Liseberg som Lotta i fjol plötsligt meddelade att hon slutar med efter 20 år. Ett beslut som artisten inte tog lättvindigt:

Som Lotta sa i pressmeddelandet:

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort.

Annons

Hon tog även vara på den enorma kärleken hon känt från publiken och tittarna under alla år, vilket såklart bara gör det svårare att lämna:

– Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam.

Lotta Engberg sjunger på Liseberg
Så här kommer vi inte se Lotta Engberg längre. Foto:Tommy Holl/TT

Så denna sommar blir det ingen Lotta på Liseberg. Däremot är det som man säger, när en dörr stängs öppnas en annan – och så är även fallet för Lotta nu.

Lotta Engbergs nya uppdatering

Till TT kan Lotta nämligen nu berätta vad som ligger framför henne i sommar – vilket för en gångs skull är mycket vila!

Annons

– Jag tycker faktiskt att det känns skönt att stanna upp. Det är min första sommar sedan jag var 13 år som jag inte jobbar. Det kommer finnas mer tid att njuta och ta emot alla nära och kära som vi har, Mikael och jag.

Samtidigt blir det lite jobb för Lotta ändå. Hon ska leda Bingolottos Midsommarspecial som sänds på midsommarafton där hon får sällskap av Daniel Norberg, Lasse Kronér och Elisabeth "Bettan" Andreassen.

Det är så spännande att få följa Lottas nya liv efter Lotta på Lisebergs nedläggning, och det låter som att artisten gör det mesta av all nyvunnen tid!

Foto: TT

Annons