Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg stöttar Kicki Danielsson i kampen – “Hon behövde få hjälp”

04 okt, 2022, 08:00 
Lotta Engberg stöttar Kicki Danielsson i kampen – “Hon behövde få hjälp”
Foto: TT

Lotta behövde ställa upp för Kicki under den tuffa tiden...

Annons
Här är Lill-Babs döttrar – och alla barnbarnenBrand logo
Här är Lill-Babs döttrar – och alla barnbarnen

Lotta Engberg och Kicki Danielsson går way back!

Donnorna har gemensamt att de har lång erfarenhet av nöjesbranschen. För den som glömt så var de ju faktiskt med i samma grupp under tidigt 2000–tal.

"Kikki, Bettan och Lotta” tävlade i Melodifestivalen 2002 med låten ”Vem e’ de’ du vill ha”.

Trion kunde fortsätta med krogshower efter schlagerfestivalen och det var full rulle och håll igång - tills att det inte kunde fortgå längre.

Sedan 2004 har gruppen inte släppt någon ny låt ihop. De har helt andra projekt igång. Lotta leder som bekant Bingolotto sedan länge. Bettan är aktuell som musikalartist i musikalen Chess och Kicki Danielsson släpper snart sin bok, en självbiografi.

Kicki stöttades av vännen Lotta

Kicki Danielsson hamnade i ett tufft alkoholmissbruk efter mello och Lotta Engberg och Elizabeth var där för att stötta vännen genom att uppmuntra att hon skulle ta hjälp. Turnéen fick helt enkelt vänta...

Annons

Hon berättar mer i dokumentären "Kikki Danielsson – ett porträtt":

– Vi saknade ju Kikki hur mycket som helst men hon behövde få hjälp med sitt beroende, säger Lotta Engberg till Expressen.

– Det var en utmaning. Det gick ju bra men det var tufft. Turnén gjorde Lotta och jag, bara vi två, säger Elisabeth "Bettan" Andreassen.

De två menade att det inte gick att fortsätta uppträda med Kicki, pågrund av hennes missbruk.

En återföreningen är inte planerad i närtid, Lotta menar att varken hon eller hennes före detta gruppmedlemmar har nya låtar att bidra med:

– Det har aldrig varit på tal. Ska man vara krass har väl varken Kikki, Bettan eller jag haft några hittar sedan vi gjorde krogshowen. I sådana fall skulle man få använda samma ingredienser igen, säger Lotta Engberg.

Foto: TT

Annons