Lotta Engbergs beslut – stänger ute Soldoktorn

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Lotta Engberg stänger ute Mikael Sandström – så här blir deras framtid.

Slå på ljud

Mikael Sandström, 62, och Lotta Engberg, 58, är ett av Sveriges mest omskrivna kärlekspar. Och deras kärlekssaga har varit en hastig sådan.

Det tog inte mer än drygt ett år innan de gick från att vara fullständiga främlingar till att de flyttade in ihop i en villa i Göteborg.

– Hon är aktiv, energisk och en oerhört positiv person som vaknar med ett leende på läpparna vilket jag inte har gjort på många år, har Mikael sagt om Lotta.

Lotta Engberg stänger ut Mikael "Soldoktorn" Sandström

Nu har paret tvingats leva isär en länge period. Mikael har nämligen spelat in en dokusåpa på en främmande ö, i tv-jätten Discoverys regi.

I söndags kom dock den efterlängtade återföreningen! Mikael var tillbaka i Göteborg, samtidigt som flickvännen spelade in Bingolotto.

– Jag tror inte jag kommer tänka på det under sändningen, men om jag säger som så att det blir gaspedalen sen när jag är färdig, sa Lotta innan sändningen till Expressen.

Under Mikaels frånvaro har Lotta lyckats hålla saknaden stången genom att hålla igång med annat. Hon har dessutom sysslat med saker som Mikael ändå inte fått vara med på. När hon har tjejfester, då får han finnas sig i att bli utkastad.

– Dels var jag inte färdig med "Lotta på Liseberg" så det blev klart och sedan blev det extra mycket med uppstarten på Bingot, men sedan har jag åkt och hälsat på kompisar och plockat kantareller och jag har varit barnvakt till mina barnbarn, jag har firat min pappa som fyllt 90 år och sedan har jag haft tjejfester och då får han inte vara med i alla fall, säger Lotta.

Lotta avslöjade också vad som väntar i framtiden för turturduvorna: en kärleksresa till Kreta.

– Vi ska sola, bada, äta god mat och njuta av varandra, sa Lotta.

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar verkliga relationen med Claes Elfsberg

LÄS MER: Pernilla Wiberg flydde Sverige med miljonerna – nya livet med kärleken