Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engbergs tvivel i relationen – varit ihop i 3 år

10 jun, 2023, 06:50 
Samuel Björn
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Lotta Engberg slog igenom 1987 då hon vann Melodifestivalen.

Lotta Engberg berättar om relationen med Mikael "Soldoktorn" Sandström.

Annons
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Lotta Engberg fyllde i våras 60 år och firade födelsedagen i Spanien med sambon Mikael "Soldoktorn" Sandström, 64. Relationen mellan de bägge blev en stor snackis när de började träffas 2020, och nu går de alltså in i sin tredje sommar tillsammans.

Första tiden ihop

Lotta berättar i en intervju med Amelia om relationen med Mikael och förklarar att allt från start inte kändes helt naturligt.

– I början kommer jag ihåg att det kändes konstigt och kände mig osäker på om jag kunde säga vi, vårt och oss.

Men nu så har paret det fantastiskt tillsammans och under de tre åren som de träffats har gnistan alltid funnits där, berättar Lotta i intervjun.

– Senaste tiden har jag tänkt på att vi fortfarande är i förälskelsestadiet där man retas. Det låter barnsligt, men vi håller på som man gjorde när man var kär i någon i skolan.

Annons

– Om jag säger så här: Det känns otroligt naturligt att det är vi.

Kärleken till sig själv är det viktigaste enligt Lotta

I intervjun berättar Lotta också om åren innan hon träffade Mikael och insikten om att hon behövde hitta en grundkärlek till sig själv för att kunna gå vidare från skilsmässan med tidigare maken Anders Engberg och hitta kärlek på nytt.

– I dag kan jag bara konstatera att jag tycker så pass mycket om mig själv att jag skulle kunna ta med mig själv till en öde ö. Egentligen borde alla få känna så, men det går inte på en dag, om man säger så.

Lotta berättar också att hon med ålder insett att det viktigaste i en relation är att vara sig själv.

– Man orkar inte vara något annat än sig själv. Det är ingen idé, det blir inte bättre. Den enda man lurar är sig själv.

Och på följdfrågan kring ifall hon tror att Mikael uppskattar henne som hon är, så är Lotta tydlig.

– Nej, nu ska jag vända på det. Jag utgår inte från Mikael, jag har hittat ro i mig själv. Det handlar om att jag har slutat vara beroende av att andra ska älska mig. Den kanske viktigaste kärleken är att tycka om sig själv. Att leva med någon som inte älskar sig själv är svårt och den personen vill hela tiden ha bekräftelse. Men det har också med ålder att göra. Återigen: Vi ”oppar” varandra.

Annons