Louise Hoffstens avslöjande om Steffo mitt under Nyhetsmorgon

Louise Hoffsten och Steffo Törnqvist.

Louise Hoffsten och Steffo Törnquist.

Louise Hoffsten lider av sjukdomen ms. I Nyhetsmorgon avslöjar hon TV4-profilen Steffo Törnquists roll under den svåra tiden.

5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
0:43

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

(0:43)

Slå på ljud

Den svenska artisten Louise Hoffsten, 56, är aktuell med sitt nya album "Crossing the border". I TV4:s Nyhetsmorgon berättar hon om sin glädje då hon äntligen får framföra sin musik för publik, då restriktionerna har släppt.

– Det är klart att det har varit tufft att vara musiker och att sitta där med fastbundna händer. Men man har inte varit ensam i situationen, det är många som har haft det tufft. Det har hjälpt mig, säger Hoffsten i TV4-programmet.

Louise Hoffsten fick under 1990-talet ett tungt besked. Hon hade drabbats av den kroniska sjukdomen ms, men trots bakslaget berättar Hoffsten att hon mår "väldigt bra" i dag.

Steffo Törnquists okända roll under svåra tiden

– Jag känner att jag har fått redskap från sjukvården för att hantera det. Det är klart att det går upp och ner i livet, men jag måste säga att saker och ting fungerar bra nu, säger Hoffsten i TV4 som i programmet berättar att hon börjat att öva på att köra rullstol.

– Det är jättekul. Jag fick chansen att gå en rullstolskurs i Stocholm. Jag är inte fullärd med det är som munspel, det gäller att öva.

Louise Hoffsten berättar också om stödet från alla nära och kära, bland annat TV4-profilen Steffo Törnquist har varit ett stort stöd för den svenska musikern.

– Jag skämdes så mycket för att jag behövde käpp för att hålla balansen. Då sa Steffo till mig: "Äsch, det är coolt Louise, det är coolt." Så tack säger jag, säger Hoffsten och skrattar.

LÄS MER: Ilska mot Steffo Törnquist efter intervjun i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Steffos och Jennys verkliga relation bakom kulisserna

LÄS MER: Steffo Törnquists son har vuxit upp – så ser han ut i dag!