Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Luuks grova miss i På spåret – gav bort hela svaret: ”Får jag sparken?”

27 jan, 2023, 17:00 

Kristian Luuks oro efter stora tabben i På spåret.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I snart 15 säsonger har Kristian Luuk och parhästen Fredrik Lindström varit i förarsätet i På Spåret. Duon är ett välkommet inslag i vintermörkret och veckor lockar programmet miljonpublik.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

De åker land och rike runt, dokumenterar städer, ställer frågor och bjuder på en geografisk upplevelse som får både tittare och deltagare att ryckas med.

– Man hör ju hur de tänker i burarna, men tror kanske att det är man själv som kommit på svaren, och då känner man sig lite extra smart! Och det är ju bra, för frågorna är verkligen svinsvåra, har Kristian Luuk sagt till Aftonbladet.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström
Kristian Luuk och Fredrik Lindström har varit programledare för På spåret i flera år.

Kristian Luuks tabbe i På spåret

Men ibland sker misstag. Tidigare i år, när Camilla Läckberg, Hasse Aro och Jonathan Unge och Cecilia Düringer tävlade mot varann, råkade Kristian Luuk ge fel ledtråd.

Annons

– Vi är på väg till delstaten Michigans huvudstad där T-Forden föddes och skivbolaget Motown grundades, sa Kristian Luuk.

Men någon resa till Michigans huvudstad Lansing blev det aldrig. Resan slutade i Detroit och uppmärksamma tittare var snabbt framme för att påpeka misstaget.

Kristian Luuk
Kristian Luuk.

Grova missen: ”Får jag sparken nu?”

Det är inte första misstaget, och förmodligen inte sista. 2010 råkade Kristian Luuk bjuda Vanna och Göran Rosenberg på en ofattbart bra ledtråd, när de skulle svara på vilket djur som finns på Kirunas stadsvapen.

– Och vad är det för fågel vi letar efter då?, frågade Kristian Luuk.

Förvirrad och förvånad svarade Göran Rosenberg: ”Fågel?”.

Annons

Eftersom Göran och Vanna Rosenberg hade börjat spekulera i att det kunde vara en ren, så var ledtråden högst välkommen. De landade sedan att det kanske kunde vara en ripa, vilket också var det korrekta svaret.

För Kristians Luuk del var det mindre kul, och programledaren var efteråt ångerfull över sin klantighet.

– Får jag sparken nu eller?, sa han.

Vanna och Göran Rosenberg
Vanna och Göran Rosenberg fick lite hjälp på traven i På spåret 2010.

Foto: TT/SVT

Annons