Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

På spåret-deltagarna stoppades bakom kulisserna – SVT tvingas agera

21 jan, 2023, 15:00 

Nu kommer allt fram. Deltagarna i På spåret fick ett skarpt förbud.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det populära tv-programmet På spåret är nästan så nära man kommer lägerelds-tv i modern tid. Vecka efter vecka toppar frågesportprogrammet topplistorna, och alla tycks vara obotligt förtjusta i tågresorna.

Men det händer saker bakom kulisserna som även de mest inbitna tittarna inte får se. SVT har tvingats till ett förbud för deltagarna.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

SVT tvingas pudla efter händelsen i På spåret

Sedan 2009 är det Kristian Luuk och Fredrik Lindström som leder programmet med trygg hand. Men ibland blir det fel, trots alla år i rutan.

Förra veckan skapade en felskriven ledtråd, uppläst av Kristian Luuk rubriker. Så om någon satt hemma i tv-soffan och vred sig för den inte lyckats få ihop pusselbitarna till Trelleborg fanns det en anledning till det...

Annons

– Vi ska besöka färgrik stad, läste Kristian nämligen upp.

Färgrik var en ordlek som syftade på färjetrafiken som tidigare trafikerat mellan Sassnitz och Trelleborg, men avskaffades 2020, avslöjade Aftonbladet.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk i På spåret
Även dessa veteraner råkar ut för snedsteg ibland.

SVT fick helt enkelt pudla för missen i sändning.

"Vi är ledsna att det blev fel i förklaringen till ledtråden om Trelleborg. Färjetrafiken mellan Trelleborg och Sassnitz lades ned 2020. Denna felaktighet påverkade dock inte resultatet i kvällens tävling”, skrev projektledaren Samuel Wiklund till Aftonbladet.

SVTs skarpa förbud på På spåret-deltagarna

Hade deltagarna haft tillgång till Google i burarna hade de ju kunnat kolla upp hur det egentligen låg till med färjetrafiken i Trelleborg, men det är såklart förbjudet.

Annons

Och förbudet är skarpare än man kan tro, SVT har behövt ta till drastiska åtgärder för att se till att ingen fuskar sig till en vinst, avslöjar Nyheter24. De stoppar alla deltagare från att nå ut till omvärlden.

Det är helt enkelt helt förbjudet att lämna buren under tävling, så man får gott se till att roa sig i Dressinen eller Första klass under de timmar det tar att spela in. Om man väl lyckas tjata till sig en toalettpaus till exempel, är det inte lätt att plocka upp mobilen.

– Självklart gör vi undantag om det verkligen behövs, men då lämnar vi inte de tävlande ur sikte, säger Samuel Wiklund till Nyheter24.

Foto: TT/SVT

Annons