Luuks pinsamma miss i På spåret – tittarna reagerar kraftigt

30 dec, 2022, 17:30 

Kristian Luuk stod för ett misstag i förra veckans På spåret.

Annons

Kristian Luuk har med finess, kreativitet och van hand rott den berömda På spåret-skutan i snart 15 säsonger. Tillsammans med parhästen Fredrik Lindström har han blivit ett välkommet sällskap i vintermörkret.

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Land och rike har man rest runt, besökt olika sevärdheter världen över och bjudit på kluriga frågor till både deltagare och tittare. Det finns aldrig någon som riktigt vet vad nästa destination blir.

– Man hör ju hur de tänker i burarna, men tror kanske att det är man själv som kommit på svaren, och då känner man sig lite extra smart! Och det är ju bra, för frågorna är verkligen svinsvåra, har Kristian Luuk sagt till Aftonbladet.

Annons
Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På spåret
Kristian Luuk och Fredrik Lindström.
Recept.se Nyhetsbrev

Kristian Luuks tabbe i På spåret

Ja, ibland blir det verkligen bra klurigt. Ännu svårare blir det om man ger tittarna fel information. Det hände när Camilla Läckberg, Hasse Aro och Jonathan Unge och Cecilia Düringer tävlade mot varann i förra veckans avsnitt av På spåret.

När Kristian Luuk skulle läsa ledtråden på fyra poäng, vid resmålet till Detroit, blev det helt enkelt fel och en kunskapslucka trädde fram hos den annars så begåvade programledaren.

– Vi är på väg till delstaten Michigans huvudstad där T-Forden föddes och skivbolaget Motown grundades, sa Kristian Luuk.

Tittarna reagerar direkt: ”Faktafel”

Men någon resa till Michigans huvudstad Lansing blev det aldrig. Resan slutade i Detroit och uppmärksamma tittare var snabbt framme för att påpeka misstaget.

Annons

”Huvudstaden i Michigan heter Lansing inte Detroit”, skrev en person.

”Faktafel på Michigan huvudstad”, skrev en annan.

”Vad heter huvudstaden i Michigan egentligen?”, skrev en tredje.

Ibland blir det fel, helt enkelt.

Kristian Luuk i På spåret
Kristian Luuk bjöd på en miss i förra veckans avsnitt av På spåret.

Foto: TT/SVT

Annons