Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Magdalena Anderssons och maken Richards beslut – efter 25 år som gifta: ”Aldrig gjort”

Magdalena Anderssons och maken Richards beslut – efter 25 år som gifta: ”Aldrig gjort”

Magdalena Andersson har varit gift med Richard Friberg i 25 år. Nu berättar hon om kärleken och varför den hållit så länge.

Magdalena Andersson och Richard Friberg träffades när de båda studerade vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon tyckte att han var både snygg och rolig – en kombo som skulle visa sig bli oslagbar.

Efter reklamen: Här är partiledarnas partners!

Slå på ljud

De delade även en faiblesse för friluftslivet, samhällsfrågor och att vara ute i naturen. Det kändes helt enkelt givet, naturligt och självklart att paret skulle möta världen tillsammans.

Magdalena Andersson och Richard Friberg

Magdalena Andersson och Richard Friberg gifte sig 1997 och har varit gifta i 25 år. De har två barn ihop, en son född 1999 och en dotter född 2001.

Henrik Montgomery/TT

Så lever Magdalena Andersson och Richard Friberg

Paret gifte sig 1997 och har kilat stadigt i 25 år. De har två barn tillsammans, en son född 1999 och en dotter född 2001. Till vardags bor de i en villa i Nacka och Magdalena Andersson har flera uttryckt sig varmt om området.

När hon som statsminister flyttade in i Sagerska huset var det inte utan att hon saknade villan i Nacka och de sällskapssjuka, fyrbenta djuren som sprang runt i närheten.

– Nej, jag längtar hem. Jag saknar grannarnas hundar. Varje gång är den en Golden retriever som kommer fram och hälsar, sa Magdalena Andersson till Femina i samband med flytten.

Magdalena Anderssons svåra kris med maken Richard – avslöjar tuffa beslutet

Magdalenas och Richards dans på Nobelfesten

Magdalena Andersson är inte längre statsminister och har flyttat ut från Sagerska huset. Nu har hon åter installerat sig i Nacka-villan och kan njuta av lite kvalitetstid med familjen.

Hon har också kunnat njuta av rejäla festligheter. Tillsammans med maken Richard var hon inbjuden till Nobelfesten och sågs dansa eldigt, glatt och livfullt i en vacker mörkblå, glittrig klänning.

Ja, den kvällen verkade Magdalena och Richard bara ha ögon för varandra. Det är ju trots inte alla som har ynnesten att få vara gifta så länge!

Magdalena Andersson och Richard Friberg dansar loss på Nobelfesten

Magdalena Andersson och Richard Friberg dansar loss under Nobelfesten 2022.

Jonas Ekströmer/TT
Magdalena Andersson och Richard Friberg dansar på Nobelfesten

Paret rörde sig livfullt och glatt under dansen.

Pontus Lundahl/TT

Magdalena Anderssons relationstips

Men vad är då framgångsreceptet? I podcasten Värvet berättar den före detta statsministern att det i deras relation varit att de gillat att göra saker på tu man hand.

– Så har det alltid varit. Det är ju olika, en del tillbringar ju väldigt mycket tid tillsammans – det har ju vi aldrig gjort, säger hon i podcasten enligt Expressen.

– Han har alltid umgåtts mycket med sina kompisar och klättrat och åkt på klätterresor. Och jag har haft mycket tid till att jobba och hålla på med mitt ”sosseri”, men också mina barndomsvänninor.

Magdalena Andersson och Richard Friberg under Nobelfesten 2022

Magdalena Andersson och Richard Friberg.

Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT