Magdalena Anderssons privata liv med maken Richard – beslutet efter 24 år som gifta

08 nov, 2021, 15:00 
Richard Friberg och Magdalena Andersson

Magdalena Andersson och Richard Friberg har fattat ett beslut efter 24 år som gifta.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

Magdalena Andersson kan bli vår första kvinnliga statsminister någonsin. När Stefan Löfven tackade för sig på Socialdemokraternas kongress var det Magdalena som enhälligt röstades fram som hans ersättare.

Och om Magdalena blir statsminister, då kommer vi också få vår förste "first man" någonsin: Richard Friberg, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan. Han och Magdalena har varit gifta sedan 1997. De träffades på just Handelshögskolan, när de studerade ekonomi tillsammans.

Magdalena Andersson fattar beslut med sin man Richard Friberg efter 24 år ihop

Magdalena Andersson och Richard Friberg
Magdalena Andersson och Richard Friberg är varandras själsfränder.

Det är en kärleksrelation med en väldigt stark vänskap i grunden. Detta berättade Magdalena om när hon intervjuades av Svensk Damtidnings reporter Anna von Koch.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Richard är min själsfrände och står för väldigt mycket trygghet i mitt liv. Och så har vi väldigt roligt tillsammans, säger Magdalena i vår intervju.

– Det underlättar ju när båda helst vill hänga ute i naturen och prata ekonomisk politik. Vi är ”a match made in heaven”.

Det är självfallet svårt att få mycket tid tillsammans i ett äktenskap där den ene är professor, den andra toppolitiker. Och faktum är att det är Richard som står för det mesta av marktjänsten hemma.

"Min man gör mer"

Det har Magdalena avslöjat i en intervju med Expressen.

– Jag brukar inte kommentera vem som gör vad i hushållet. Men naturligtvis är det så att min man gör mer hushållsarbete än vad jag gör, säger Magdalena i intervjun.

Samtidigt vägrar Magdalena avslöja vem som betalar räkningarna hemma. Det vill hon hålla för sig själv – för att hålla på integriteten.

Magdalena och Richard har två barn ihop, en son och en dotter.

Annons

– Familjen är en trygg och rolig plats. När jag var yngre förstod jag inte hur fantastiskt roligt det är att ha barn, men jag älskar verkligen att umgås med dem, att ha våra middagsdiskussioner, gå långa skogspromenader eller bara kolla på Rapport tillsammans, säger Magdalena i vår intervju.

Annons