Magdalena Forsberg om tuffa läkarbeskedet: "Blev rädd"

Magdalena Forsberg man henrik forsberg

För två år sedan fick skidskytten Magdalena Forsberg, 53, ett tufft besked som förändrade hennes liv totalt.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?
Slå på ljud

I maj 2018 fick skidskyttelegendaren Magdalena Forsberg beskedet att hon hade en tumör på ena njuren. Hon opererades tidigt men fick vänta flera månader för att få veta om tumören var elak- eller godartad.

– Det kändes som att kroppen hade svikit mig lite grann. Samtidigt kände jag mig stark och orkade hur mycket som helst så jag intalade mig själv att jag kan ju inte vara sjuk, har Magdalena berättat i en intervju med Expressen.

Men trots att hon fortfarande kände sig stark var det förstås en otrolig chock när läkarens besked kom.

– Man blir ju rädd. Man tänker på sina nära och kära och jag tänkte på mina barn, säger hon i intervjun.

Så reagerade Magdalena Forsberg när hon fick beskedet

När beskedet kom om att tumören var godartad var det förstås en stor lättnad men innan dess var Magdalena tvungen att ta sig igenom en lång sommar med mycket ovisshet.

– När jag skulle få beskedet tänkte jag att det absolut bästa scenariot skulle vara att den var elakartad men att den inte hade spridit sig. När de sa att den var godartad var det som att få ett nytt liv. Det var allt man önskade sig. Man har bara en önskan när man är i den situationen, en frisk person har tusen önskningar medan en sjuk person bara har en. Det var en otrolig känsla att man liksom hade turen och jag är väldigt tacksam att få en bonuschans.

Magdalena är, sedan några år tillbaka, ambassadör för Cancerfonden. I egenskap av före detta elitidrottskvinna förespråkar hon motion i ett sätt att minska risken för cancer.

– Bara vardagsmotion räcker, att man får upp pulsen minst en halvtimme på något sätt under de flesta av livets dagar. Det behöver inte vara elitträning. Det är lite det jag känner att jag står för då jag älskar att träna och hålla igång på något sätt, säger hon.

LÄS MER: Hemska upptäckten för Helena Seger

Foto: TT