Magdalena Forsbergs trauma – beskedet som förändrade allt

Magdalena Forsbergs trauma – beskedet som förändrade allt

Magdalena Forsberg berättar om sjukdomsbeskedet som förändrade hennes liv.

GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!
Slå på ljud

Magdalena Forsberg, 54, är en av Sveriges bästa skidskyttar genom tiderna. Hon har hela sex stycken VM-guld i ryggsäcken och vann världscupen sex år i rad mellan åren 1997 och 2002.

När hon avslutade skidkarriären valde hon en helt annan karriär – nämligen i tv-rutan! Genom åren har Magdalena gjort succé i program som Mästarnas mästare, På spåret, Vinterstudion och Postkodmiljonären!

Den tidigare skidskyttestjärnan är en glad och aktiv person, men för några år sedan fick hon ett sjukdomsbesked som vände upp och ned på hela tillvaron.

Magdalena Forsberg öppnar upp om sjukdomsbeskedet som förändrade allt

Det var 2018 som Magdalena fick reda på att hon hade en tumör på sin ena njure. Detta efter att hon uppsökt vård på grund av magproblem.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon om beskedet som förändrade hennes liv.

– Den visade sig vara godartad, men det visste jag inte. De opererade bort min njure och så fick jag vänta i åtta veckor. Under tiden trodde jag att jag hade cancer, men så fick jag beskedet att den var godartad, berättar hon för tidningen.

– Det var det bästa beskedet jag kunde få och det har förändrat min syn på livet. Nu är det bara att tacka ja till saker och bara ”gört”. Jag har blivit en lite annan person efter den erfarenheten.

Idag är Magdalena ambassadör för Cancerfonden.

Så lever Magdalena Forsberg

Magdalena bor sedan flera år tillbaka med sin make Henrik, 54, och sönerna Erik, 14, och Olle, 18, i en villa i Bergeforsen, Timrå.

Hon äger även fastigheter i Kramfors, vilket är platsen där hon känner sig som mest hemma.

– Jag köpte mitt föräldrahem för några år sedan och det har jag aldrig ångrat. Jag är född och uppvuxen i Höga Kusten, och hittar det lugn jag behöver här, har hon berättat i en intervju med Kramfors kummun.

– Höga Kusten är hemma. Måste jag välja mellan Bergeforsen och Ullånger är det det senare som vinner.

Magdalena Forsberg och maken Henrik Forsberg

Magdalena och maken Henrik.

Foto: TT

LÄS MER: Magdalena Forsbergs okända lyxliv – enorma miljontillgångarna!

LÄS MER: Charlotte Kallas glamorösa lyxköp – pungade ut miljoner

LÄS MER: Pernilla Wibergs skräck – miljonerna borta