Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagen utskälld för hur hon hyllar sin döda vän: "Fruktansvärt – osmakligt"

22 feb, 2023, 13:00 
Malin Berghagen

Malin Berghagen får stark kritik för hur hon hyllar sin döde vän.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Malin Berghagen, 56, föddes rätt in i rampljuset som dotter till Lill-Babs och Lasse Berghagen. Hennes Instagram-konto har 112 000 följare, som får ta del av Malins livsvisdomar och inblickar i livet som kändis.

Men nu har tonen i kommentarsfältet hårdnat. Anledningen är ett inlägg som Malin skrivit som vållat otroligt starka känslor.

5 saker du vill veta om Malin BerghagenBrand logo
5 saker du vill veta om Malin Berghagen

Malin Berghagen får kritik för det betalda samarbetet

I inlägget tog Malin avsked av en kär gammal vän till henne och familjen. Det var många fina ord om mannen, men det fanns en detalj som stack i ögonen på flera av hennes följare.

Inlägget var ett betalt samarbete med begravningsbyrån IGNIS. Så här löd det avslutande stycket:

"IGNIS begravningsbyråer hjälper dig med allt du behöver när någon du älskar gått bort, så du får tid att sörja. Likt Svante gjorde med mig visar dom med sin kunskap och personliga hjälp, den bästa vägen att gå, till att skapa en vacker plats. Ett sista avsked. Tack för allt du gav oss Svante. Om ni vill läsa mer om Ignis och deras fina tjänst, gå in på Ignis.se", skriver Malin.

Annons

Man får säga att kommentarsfältet formligen exploderat sedan dess. Många menar att en väns bortgång inte ska användas som ett tillfälle att tjäna pengar.

"Har du ingen skam?"

"Tänk att du kapitaliserar på en nära bekants bortgång. Hur kan du göra det? Har du ingen skam?", skriver en användare.

"Har hans anhöriga godkänt att du använder den avlidne i ett betalt samarbete med ett företag?", skriver en annan.

"Osmakligt med ett reklaminlägg i sammanhanget", skriver en tredje.

"Fruktansvärt sätt att tjäna pengar på", skriver en fjärde.

"Fina ord om en fin vän dock blir det en fadd eftersmak när det är ett samarbete med en begravningsbyrå", skriver en femte.

Malin försvarar dock inlägget i ett svar till en av de mer kritiska kommentarerna.

"Tänk jag tycker nog att detta varit det viktigaste jag gjort. Så många som är ensamma när någon går bort. Viktigt med stödet och deras kunskap. Vår begravningsbyrå hade världens bästa vän i vårt avsked. Han t o m lånade ut en slips till Martin för han hade ingen vit. Så go och snäll men aldrig för på och påträngande. Tror det är viktigt att påminna om att vi inte behöver gå igenom det här själva och att det finns stöd att få så familjen får ta hand om varandra", skriver Malin.

Annons