Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Malin Olssons problem utanför sändningarna: "Hinner inte riktigt med relationen"

06 jul, 2024, 08:00 
Alice Lövholm
Malin Olsson.
Malin Olsson öppnar upp sig om livet bakom kamerorna. Foto:TT.
Malin Olsson öppnar upp sig om verkligheten bakom kameran.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Tv-personligheten Malin Olsson har kommit att bli barnens favorit i tv-rutan genom sina många säsonger som programledare för Sommarlovsmorgon. Likaså föräldrarnas i program som Vem bor här?

Med två små barn och en omfattande karriär är det inte alltid lätt att få livet att gå ihop.

Svensk Damtidning fick en pratstund med programledaren som delade med sig av verkligheten.

"Som en familjmedlem"

I år gör hon sin fjortonde sommar som programledare för Sommarlovsmorgon. Bland annat tillsammans med Alexander Hermansson – någon som hon jobbat ihop med under många år.

– Han är ju som en familjemedlem. Vi kan ju varandras roller utan och innan. Vi förstår vilka vi är, alltså vilka våra roller är när vi spelar in. Jag har kanske den här stora systerrollen. Han är lite mer lillebror. Han är inte lillebror längre. Nu har han jobbat länge med sommarlov också, berättar Malin.

Tillsammans med sambon Simon Peyron har hon döttrarna Blanka, 7 år och Hedda, 3 år. När hon får frågan om döttrarna brukar titta på mamma under sommarlovet börjar hon skratta.

Annons

– Jag får ju tvinga mina barn. Mina barn är väl de enda i Sverige som inte tycker det är kul. Nej, men de ser mig hemma. Jag vill ju se sakerna jag gör just för att jag vill se vad som funkar på barnen och se lite hur vissa grejer landar. Då är det bra att man har sina egna barn som kökskaniner men så sa Blanka förra året att "varför ska vi titta på dig? Vi ser ju dig hela tiden ändå", säger Malin och skrattar.

Malin Olsson.
Malin Olsson och sambon Simon Peyron har två barn tillsammans Blanka och Hedda. Foto:Karin Törnblom/TT

Barn och karriär

Malin och familjen bor tillsammans i Malmö – staden Malin flyttade till för flera år mycket på grund av jobb. Att få ihop livet samtidigt som man bygger karriär är inte alltid det lättaste och ibland tvingas Malin prioritera bort saker.

– Vi lägger mycket tid på barnen och får ihop familjelivet och familjepusslet. Men vi som många andra som har småbarn och har karriär samtidigt så hinner man kanske inte riktigt med relationen och det, berättar Malin och fortsätter:

– Men å andra sidan så är vi medvetna om det. Båda två är liksom med på att det är så här och att det är okej. Men vi skulle behöva styra upp att vi kanske har en dejt i månaden i alla fall och faktiskt ser det som någonting heligt som man inte kan förhandla bort.

Foto: SVT Barn.

Annons