Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malins avslöjande om Lill-Babs och Lasse Berghagen – blev ett par igen efter skilsmässan

19 apr, 2022, 17:00 
AvLinus Brännström

Lill-Babs lämnade Lasse Berghagen för norske fotbollsstjärnan Kjell Kaspersen i slutet av 60-talet.
Nu avslöjar döttrarna att det svenska kändisparet senare hittade tillbaka till varandra.

Annons
Här är Lill-Babs döttrar – och alla barnbarnenBrand logo
Här är Lill-Babs döttrar – och alla barnbarnen

Under 1960-talet var Barbro ”Lill-Babs” Svenssons kärleksliv vida omskrivet. Hon gifte sig 1965 med artisten Lasse Berghagen, som hon fick dottern Malin Berghagen med, men lämnade sedan honom för norske landslagsmålvakten i fotboll Kjell Kaspersen, som hon fick dottern Kristin Kaspersen med.

I nya boken Vår mamma Lill-Babs berättar Kristin och Malin, tillsammans med storasyster Monica Svensson, öppenhjärtigt om Lill-Babs liv och karriär – bland annat skriver de om de omtalade äktenskapen.

Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen är aktuella med boken Vår mamma Lill-Babs.

”Enligt vår barnflicka Gisela, är det på en bilresa hem över gränsen mellan Norge och Sverige som pappa för första gången får höra, via en norsk intervju med mamma, att de ska skiljas. Pappa har aldrig kört så fort som då, tillbaka till Norge, har både han och Gisela som var med i bilen berättat. Snart kavlas nyheten ut i media och står att läsa på löpsedlar vart han än vänder sig”, berättar Malin Berghagen i boken om sina föräldrars skilsmässa – hon skriver också om hur Lasse sedan var olyckligt kär i Lill-Babs efter att hon gift om sig med Kjell Kaspersen.

Lill-Babs gifte sig med Kjell Kaspersen efter att hon lämnat Lasse Berghagen.

Lill-Babs vårdnadstvist med Kristin Kaspersens pappa

Det nya äktenskapet med Kjell Kaspersen varade från 1969 till 1973. Sedan flyttade Lill-Babs tillbaka till Sverige med sina döttrar – något som ledde till en tuff tid för äldsta dottern Monica, som berättar i boken att hon fick ta ett ”väldigt svårt och för stort ansvar”.

Annons

”Mamma ville inte träffa honom eftersom de låg i vårdnadstvist, så jag som femtonåring, fick ta stort ansvar och åka med Kristin till hotellet där han bodde”, berättar Monica Svensson i Vår mamma Lill-Babs.

Relationen höll inte men Lasse Berghagen och Lill-Babs förblev vänner hela livet.

Lill-Babs och Lasse började dejta igen

Malin Berghagen berättar samtidigt att hennes pappa Lasse Berghagen och mamma Lill-Babs under den perioden började dejta igen. I boken skriver hon hur det var fint att se ”hur pappa förlät mamma”.

Relationen höll dock inte heller den gången.

”En dag tog det slut mellan mamma och pappa igen och pappa skrev låten: 'Det är slut' som hamnade på fjärde plats på Svensktoppen. Den här gången var det pappa som bröt. Han sa att mamma alltid var på väg någon annanstans. Men de förblev nära vänner hela livet”, berättar Malin Berghagen i Vår mamma Lill-Babs.

Lasse Berghagen blev senare ett par med Eva Strand (i dag Berghagen) – de gifte sig 1976 och lever tillsammans än i dag.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog 2018. Hon blev 80 år.

Annons