Malou visar upp skräckbilder i tv: "Trodde jag skulle dö"

Malou von Sivers.

TV4

Malou von Sivers berättade om en dramatisk "nära döden-upplevelse" i sitt program på måndagen.

Här är Malou von Sivers TV4-karriär
0:34

Efter reklamen: Här är Malou von Sivers TV4-karriär

(0:34)

Slå på ljud

Tv-profilen Malou von Sivers är en TV4:s mest profilerade programledare. Tidigare har hon varit en del av kanalens flaggskepp "Nyhetsmorgon" och nu leder hon programmet "Malou efter 10". Under vintern nåddes tittarna av beskedet att programmet läggs ner för gott.

– Det här blir sista säsongen med ”Malou efter 10” i den form det har varit och jag har fått ett erbjudande om något jag verkligen vill göra, att återuppta ”Malou möter”, men på ett nytt sätt, sa Malou von Sivers till TV4.

Malou von Sivers är känd som en skicklig intervjuare, men under måndagen valde hon att berätta en egen historia. I programmet beskriver hon det som "en nära döden-upplevelse" och ett "trauma".

Malou von Sivers: "Jag var nära att dö"

Under en dimmig skidsemester i Alperna var olyckan framme.

– Jag tappade bort min make och åkte fel väg. Jag föll 6-10 meter. Jag förstod direkt att jag hade brutit benet, men samtidigt hade jag änglavakt. Jag hamnade mellan två klippor, säger Malou von Sivers och fortsätter:

– Sen hittade min man mig, en patrull kom och körde ner mig till sjukhuset. När jag satt i min pulka ner från berget tänkte jag på min förlossning. Smärtan var väldigt stor.

Tv-profilen hamnade på akuten i schweiziska Verbier och säger att hon blev väl omhändertagen. Hon flögs därefter till Sverige. Men von Sivers är långt ifrån kvitt det dramatiska fallet. När hon kom hem till Sverige var hon tvungen att kontakta en terapeut.

– Jag hade ett fruktansvärt trauma. Jag kunde inte blunda utan att se framför mig när jag åkte ut för stupet och trodde absolut att jag skulle dö, säger von Sivers som opererades i Sverige men fortsatt är rörelsehindrad.

– Jag får fortfarande absolut inte sätta ner foten, säger hon.

LÄS MER: Slaget mot SVT – så stal Nyhetsmorgon kanalens tittare: "Chockartat uppvaknande”

LÄS MER: SVT och TV4:s bittra konflikt om Nyhetsmorgon – avundsjukan och hånen bakom kulisserna