Malou von Sivers beslut med maken Sten – efter 44 år ihop

Malou von Sivers beslut med maken Sten – efter 44 år ihop

LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Den otäcka händelsen har förändrat allt för makarna.

Här är Malou von Sivers TV4-karriär
0:34

Efter reklamen: Här är Malou von Sivers TV4-karriär

(0:34)

Slå på ljud

Malou von Sivers och maken Sten Haag har hållit ihop i över fyra decennier. De träffades 1978 och det var kärlek vid första ögonkastet.

– När jag och Sten träffades sa det bara pang! Det var så starkt och omvälvande under den första natten att jag var tvungen att gå upp och kräkas, har Malou tidigare sagt till Aftonbladet.

1993 slog de sina påsar samman och har varit varandras klippor i vått och torrt sedan dess. Men nyligen höll deras liv på att vändas upp och ner.

Händelsen som förändrade allt

Det var i februari som olyckan var framme. Under en skidsemester i Alperna föll Malou nerför ett stup om närmare tio meter.

– Det var ett trauma när det hände, jag har aldrig varit så nära döden. Jag trodde absolut att jag skulle dö i det ögonblick som jag störtade ner, berättade hon nyligen i podcasten "Värvet".

Malou von Sivers bryter tystnaden – efter svåra olyckan: "Trodde jag skulle dö"

Hon beskriver det som att hon hade änglavakt. Malou klarade sig undan det värsta tänkbara, men bröt ena foten. Men trots att de fysiska skadorna kunde varit betydligt värre, var det svårare mentalt.

TV4-profilen gick i terapi för sitt trauma. Men hon var inte den enda som var märkbart berörd av händelsen.

Malou von Sivers beslut med maken Sten Haage

Malous makes Sten var själv inne i ett trauma. När fallet skedde trodde han att hans hustru var svårt skadad, eller till och med död. De tog därför beslutet att börja gå i terapi tillsammans.

– Han berättade om sitt trauma, som han hade upplevt, och fick ta plats. Det var också väldigt bra, berättar Malou.

Parterapin ledde till mer än att de lärde sig bearbeta sina trauman. De fick nya insikter om varandra – trots att de varit ett par i hela 44 år – och har nu kommit varandra ännu närmre.

I dag är livet lite lättare, men det är fortfarande en väg som de båda ännu går, tillsammans.

Foto: TT