Malou von Sivers bryter tystnaden – efter svåra olyckan: "Trodde jag skulle dö"

18 okt, 2022, 09:00 
AvIbraheem Alsalman

Den folkkära programledaren och skickliga tv-personligheten berättar nu för första gången om den svåra olyckan hon råkade ut för i vintras.

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriär
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Det var i februari i år som Malou von Sivers, 69, berättade öppet om den allvarliga skidolyckan hon råkade ut för i Alperna.

– Jag åkte skidor med min familj i Alperna. Det var dimma och enormt dumt, jag skulle inte ha gjort det för jag såg ingenting, har hon berättat tidigare.

Nu, drygt nio månader senare, berättar Malou von Sivers om traumat skidolyckan orsakade – och resan tillbaka.

– Det har varit en resa i själen och i kroppen. Jag har börjat kunna gå med mina hundra igen på morgonen. Men jag har fortfarande plåt och spikar. Det har varit väldigt tufft mentalt, säger hon i podden "Värvet".

Hon fortsätter:

– Det var trauma. I det ögonblicket som jag störtade ner från Alperna så trodde jag att jag skulle dö. Jag föll tio meter. I det ögonblicket när jag står med skidspetserna och förstår att nu dör jag. Det händer något som är ganska intressant med hjärnan. Det traumat fick jag ganska snabb hjälp med. Jag fick bort ångesten snabbt. Själva fallet är ungefär två sekunder men man hinner tänka så mycket.

Annons

Malou von Sivers bryter tystnaden – efter svåra olyckan

Nu blickar Malou von Sivers framåt. Hon har fullspäckad schema med hennes program "Malou Möter". Sedan har Svensk Damtidning avslöjat att hon kommer göra comeback i Nyhetsmorgon.

Söndag den 30 oktober kommer vi alltså att se henne leda TV4:s omåttligt populära morgonprogram.

Samtidigt lider hon fortfarande av olyckan. Hon beskriver det hela som en film. På frågan om hon såg livet passera förbi när hon föll blir svaret klart och tydligt:

– Nej, det gjorde det inte. Det var snarare hjärnan som spelade en film om hur min död skulle bli.

– Jag tänkte lite att det är så här jag kommer dö. Jag låg där och det snöade hela tiden. Det var dimmigt, det var skräck.

Malou von Sivers har även lett flera valdebatter i TV4, gjort flera partiledareintervjuer och producerat flera uppmärksammade dokumentärer där hon följt politiker i vardagen, som till exempel Carl Bildt och Göran Persson.

Annons