Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Malou von Sivers hemlighet ute – har dolt allt för allmänheten

21 aug, 2023, 17:30 
TV4-profilen stora hemlighet är ute.
Annons

Malou von Sivers är en riktig veteran i rutan, och hon har under åren intervjuat tunga namn som drottning Silvia och Yoko Ono.

Och nu har hon ännu en tungviktare att skriva upp på CV:et, och det skedde i största hemlighet.

Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Kungaparets möte med Volodymyr Zelensky

Under söndagen fick Sverige nämligen ett överraskande besök av det ukrainska presidentparet Volodymyr Zelensky och Olga Zelenska. Besöket varade bara en dag, men agendan var full till bredden.

Annons

De mottogs av statsminister Ulf Kristersson på Harpsund, samtalade med politiker, och välkomnades av kungaparet till Stenhammars slott.

– Det är en stor ära för mig att vara i Sverige och jag vill tacka det svenska folket, ert land och era ledare för ert stöd till Ukraina, sa presidenten.

Drottning Silvia hade ett alldeles särskilt möte med Olga Zelenska, och i fokus låg drottningens hjärtefråga: barnrättsfrågor, och mer specifikt barnen i Ukrainas situation.

Malou von Sivers stora hemlighet ute

Men det var inte bara drottningen som fick en unik träff med Ukrainas first lady. I största hemlighet fick Malou von Sivers veta att hon fått sig en intervju med Olga, en intervju som hon kämpat för i ett och ett halvt år. Och allt hölls hemligt in i det sista.

– Personen sa du ska få ett krypterat nummer som du ska ringa. Då fick jag prata med en person på ukrainska ambassaden, som sa ”du får den här intervjun”, berättar Malou i Nyhetsmorgon.

Annons

Hon trodde först att hon var blixtinkallad till Kiev och undrade hur det skulle gå till, men fick sedan veta att hon skulle till Harpsund där presidentparet väntade.

– Sedan var det hemlighetsmakeri hela vägen.

Intervjun finns att se på TV4-play.

Malou von Sivers och Olga Zelenska

Foto: TV4

Annons