Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malou von Sivers kärleksbesked till maken – säger som det är!

19 jun, 2023, 18:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Malou von Sivers
Malou von Sivers vann 2014 Lukas Bonniers stora journalistpris.

Malou von Sivers fina ord till hennes livspartner.

Annons
5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

Igår firade Malou von Sivers och hennes man Sten Haage sin 30:e år som gifta. Malou tog då till Instagram för att bedyra sin kärlek för mannen i sitt liv.

Lång och framgångsrik karriär

Utan Malou von Sivers är det inte säkert att morgon-tv hade sett ut som det gör idag. 1992 startade hon tillsammans med den förra kollegan Bengt Magnusson igång Nyhetsmorgon, som på den tiden hette Gomorron. Det var det första dagliga morgonprogrammet som sändes i tv i Sverige och populariteten kring programmet var lika omedelbar som långvarig.

Sen dess är den ikoniska mediekvinnan mest igenkänd från sina två program Malou Möter... och Malou efter tio där hon intervjuat både svenska och internationella världsstjärnor så som drottning Silvia, Britney Spears och Yoko Ono.

Malou von Sivers och Verka Johansson
Malou och skådespelaren Jerka Johansson under en inspelning av Malou efter tio.

Inget spikrakt förhållande

Likt många långa förhållanden så har Malou och Sten stött på vissa hinder under de 45 år de älskat varandra. Malou har bland annat berättat att hon och maken flyttade isär under en period tidigt in i deras förhållande.

Annons

– Under en period blev vår relation så jobbig att vi flyttade isär. Jag bodde hemma hos en kompis under den tiden. Men kärleken var så stark så en natt sprang jag hem och så återförenades vi. Sedan blev jag gravid och då kom den stora tryggheten. Vår relation har blivit starkare för varje barn, berättade Malou von Sivers då för Aftonbladet.

Malou berättade även i podcasten Värvet att hon och Sten gick i parterapi ett tag efter en skidolycka som skedde i alperna för två vintrar sedan. Malou föll då ner för en 10 meter hög klippa efter att ha varit ute och åkt skidor i dimmig väder.

– Det var ett trauma när det hände, jag har aldrig varit så nära döden. Jag trodde faktiskt absolut att jag skulle dö, i det ögonblick som jag störtade ner, berättade Malou för Expressen.

Men händelsen var inte bara traumatisk för Malou själv utan olyckan tog även hårt på maken Sten. Rädslan av att inte veta ifall Malou skulle överleva eller inte hade gjort honom orolig för att lämna henne ensam, vilket påverkade deras relation. Då bestämde sig paret för att testa parterapi, vilket gav dem insikter som de är tacksamma för idag.

Annons

– Vi har sagt att vi ska försöka hålla kvar det där. Vi ska tänka på att fråga varandra varje dag, och verkligen lyssna på och rikta uppmärksamheten mot varandra lite mer.

– Mitt i allt det här hemska fanns det något positivt, en värme mellan oss, berättade hon.

Fina kärleksförklaringen från Malou von Sivers

När de nu firade sin 30 års-dag som gifta lade Malou ut en otroligt fin kärleksförklaring på sin Instagram.

"Trettio års äktenskap och 45 år av kärlek. Jag är så tacksam för att jag har fått dela mitt liv med dig, Sten Haage fått tre fantastiska barn och ett barnbarn. Det har varit en ynnrst att vi har tillåtit varandra att utvecklas var och en på sitt sätt och tillsammans. Inte växt i varandras skugga. Empati, kärlek, tolerans, intellektuella möten och attraktion har varit några av våra ledord som förenar oss. Jag ser fram emot fortsättningen på vår resa❤️❤️❤️", skriver hon till en bild på hon och maken.

Och vi ser fram emot fortsättningen på Malou och Stens resa även vi och önskar dem all lycka framöver!

Annons