Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns möter hård kritik - efter piken i Eurovision: ”Kränkande kommentar”

17 maj, 2023, 18:00 
AvFelicia Plåt
Måns och Edward
Måns och Edward var kommentatorer för Eurovision 2023. Foto: TT

Måns möter kritik efter sin pik mot Italien.

Annons

I lördags gick finalen i Eurovision Song Contest av stapel och detta år arrangerades det i Liverpool. Och vid det här laget är det nog ingen som har missat att vår egen Loreen tog hem hela tävlingen.

Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Så har det gått för Sverige i Eurovision

Detta gjorde att Sverige och Irland nu ligger lika gällande flest vinster i Eurovision genom tiderna. Loreen blev även den andra personen och första kvinnan att vinna tävlingen hela två gånger.

Vinsten 2015

Förra gången Sverige vann var 2015 i Wien. Då var det den folkkära artisten och programledaren Måns Zelmerlöw. Med både ett nytänk kring scenografi och med låten Heroes tog han hela Europa med storm och blev en storfavorit genom tiderna.

Annons

Året efter var han även programledare tillsammans med Petra Mede för Eurovision. Och även i år var han med på ett hörn som kommentator för den svenska sändningen.

Måns Zelmerlöw
2015 vann Måns Eurovision med "Heroes"

Tillsammans med legenden Edward af Silén satt de tillsammans i kommentator-båset och både hyllade men även skämtade om de olika bidragen. Vilket inte alla gillade.

"En man med stort självförtroende"

Måns la nämligen en skämtsam kommentar efter Italiens bidrag som en följare inte alls gillade. Maco Mengoni hade på sig ett silvrigt glittrande linne under sitt framträdande som Måns kommenterade.

Annons

– En man med stort självförtroende, det måste man ha om man ska bära upp en sån där tröja, sa han skämtsamt efter framträdandet.

Nu lägger han ut en skärmdump på ett arg meddelande från en följare på Instagram. Där förklarar följaren att Marco sjunger om den silvriga tröja i sin låt vilket är anledningen till utstyrseln. Följaren menar att kommentaren var kränkande. Men är själv väldigt hård i tonen till Måns.

Text från Zelmerlöws Instagram
Det var en upprörd följare som skrev till Måns. Foto: TT

– Förstår att du skulle vilja se ut som Mengoni, ha hans längd och fantastiska röst, men nu har du inte det och jag skulle vara tacksam om du behöll dina mindre lustiga/kränkande kommentarer för dig själv, står det i meddelandet.

Annons

Men Måns verkar inte ta det arga meddelandet så hårt och svara bara med:

– Förlåt mig, tröjan.

Annons