Måns Zelmerlöw ratar julaftonskvällen med Babben "Random kändis..."

19 dec, 2022, 08:30 
Måns Zelmerlöw, Babben Larsson

Artisten är inte helt såld på SVT:s allra största julsändning. Han berättar varför det blir svårt att följa Babben Larsson i jul.

Annons
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist är precis klara med sin glittriga julshow som pågått i drygt en månad.

Nu är det slut på scennerverna och julledighet väntar. Vilken julefröjd!

Att Måns håller till i Sverige så här länge hör till ovanligheterna. Han bor vanligtvis i England tillsammans med familjen.

Måns har svårt att introducera den svenska julen

När Måns och Carola är gäster i Hellenius hörna blir Måns frågad om hur han ska fira jul.

Blir det engelskt firande på juldagen eller sker det mesta på julafton enligt svensk tradition?

– Det blir väl en engelsk jul i år. Men det betyder ju fortfarande att jag vill fira julafton med allt vad det innebär. Man ska sätta sig 14.55 och titta på någon random kändis som tänder ljuset, säger Måns och publiken börjar skratta.

Annons

Frun Ciara verkar inte helt såld på idéen om en svensk jul.

— Jag försökte förklara för min fru hur vackert det faktiskt är. Vi sätter oss vid TV:n och så sitter vi där. Vi firar ju TV:n mer än Jesus! menar Måns i programmet.

Artisten fortsätter:

— Sen ska vi titta på Kalle Anka ju. Det är ju helt fantastiskt. "Är det någon ny film som kommit då?" undrar Ciara. Då svarar jag att nej det är 12 snuttar från 50–talet. Det är en syrsa i frack som håller ihop det.

Måns Zelmerlöw
Måns och familjen har svårt att få in Kalle Anka–tittandet i julschemat, det berättar Måns i Hellenius hörna.

I år är det Babben Larsson som har uppdraget att vara TV–tittarnas sällskap under julafton. Hon är peppad inför uppdraget.

— Det känns väldigt hedervärt att bli tillfrågad och påtänkt. Jag har fått frågan några gånger men inte kunnat göra det. Jag blev väldigt glad att jag fick frågan igen sa Babben när Svensk Damtidning pratar med henne.

Annons

Måns Zelmerlöw firar jul den 25:e december

Måns berättar att det faller mer naturligt för familjen att fira på juldagen. Något som kanske inte är så märkligt i Måns sits.

Måns Zelmerlöw bor sedan flera år tillbaka i London tillsammans med frun Ciara Zelmerlöw och två söner samt en bonusson. I Storbrittanien är det vanligare att fira jul på juldagen.

Foto: TT

Annons