Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Zelmerlöw stoppades från Eurovison song contest – därför saknades han

10 maj, 2023, 07:00 

Måns Zelmerlöw saknades när han skulle kommentera Eurovison song contest.

Annons

Det börjar dra ihop sig för årets stora musikhändelse: Eurovision song contest! Under tisdagskvällen stod det klart att Loreen tog sig raka vägen till final med bidraget Tattoo, vilket visserligen inte var en skräll.

Men Loreen är inte den enda svensken och forna ESC-vinnaren på plats.

Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”Brand logo
Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”

Måns Zelmerlöw saknades i Eurovision song contest

Faktum är att Måns Zelmerlöw tillsammans med Edward af Sillén är de som Sverige skickat ut för att kommentera direktsändningen i rutan. Det är andra året för duon, och sist gjorde de storslagen succé.

– Det ska bli så oerhört kul att få kommentera med Edward igen! Och ur svenska ögon kan ju finalen bli hur spännande som helst, sa Måns när nyheten kom ut tidigare i år.

Annons

Han är på inget vis en nykomling i Eurovision-sammanhang. Förutom att han själv kammat hem hela kalaset, har han programlett det ihop med Petra Mede, och gjort otaliga "cameos" i tävlingen och runt omkring.

Men under tisdagens semifinal var Edward ensam i kommentatorsbåset...

Måns Zelmerlöw stoppades från Eurovision song contest

Ja, att Måns saknades var inte konstigt. Kollegan Edward bekräftar för Hänt att allt var i sin ordning:

"Han kliver in och kommenterar finalen med mig. Han är här och arbetar med BBC nu innan i veckan. Jag kör semifinalerna. Precis som i fjol egentligen"

Sajten skriver också att många undrade vart han höll hus under semin. Men det är inte konstigt att folk blev förvånade när Måns lös med sin frånvaro.

Hans bild på Instagram strax innan hjälpte inte heller – han visade upp att han blivit stoppad. På bilden står det att han nekas ackreditering, det vill säga det pass man behöver som press för att kunna ta sig in i arenan.

Det hela rörde sig dock bara om en logistisk miss, och Måns kom in enligt plan.

"Jag har redan en ackreditering för SVT så därför blev min ansökan för BBC, som också låg i systemet, nekad" Klargör han för Expressen.

Foto: TT

Annons