Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Zelmerlöw stoppades från sändning – det fick tittarna inte höra

14 maj, 2023, 14:00 

Måns Zelmerlöw kommenterade finalen av Eurovision song contest.

Annons

Under lördagen gick den stora Eurovision-finalen av stapeln, och det är nog ingen som missat att det var Loreen med låten Tattoo som kammande hem guld i Sveriges ära.

Förutom Loreen var Måns Zelmerlöw på plats för att kommentera sändningen. Men allt kom inte med...

Loreens uppoffring – för att tävlaBrand logo
Loreens uppoffring – för att tävla

Vädjan till Måns Zelmerlöw efter vinsten

Det var andra gången som Måns Zelmerlöw kommenterade sändningen, tillsammans med regissören och manusförfattaren Edward af Sillén. Och det är svårt att hitta någon bättre lämpad, han vann ju själv hela kalaset 2015 och ledde programmet året därpå.

Dessutom har han haft fullt upp redan innan finalen. Från och med slutet av januari har han varit en del av BBC:s Eurovisioncast. Det är en podcast som släppts varje vecka, där man fått allt smaskigt skvaller och senaste nytt om tävlingen.

Annons

Man kan alltså lugnt säga att Måns är både framgångsrik och populär i Eurovision-sammanhang. Det har inte ens gått ett dygn sedan det stod klart att det är Sverige som är värd för nästa år, innan önskemålen haglade in på hans Instagram:

"Nästa år är du programledare, snälla!"

"Jag hoppas så SVT ringde dig och Petra Mede i natt och bokade er inför nästa års Eurovision"

Måns Zelmerlöw stoppades från sändning

Även Måns och Edwards insatser har hyllats stort i sociala medier. Men det var inte självklart att de två skulle sitta där – bara dagar innan finalen drabbades Edward av en matförgiftning. Men han kryade på sig, och levererade på samma höga nivå som alltid.

"Varje år leverar du. Ett extra plus i år där du fullständigt dominerar!! En perfekt blandning av humor och kunnighet. Riktigt bra jobbat, må du aldrig sluta som kommentator för Eurovision. Ingen gör de bättre än du!!" Skriver en användare på Twitter.

En riktig succé-duo alltså! Efter tävlingen fick även Måns äran att kliva ut ur kommentatorsbåset för att intervjua vinnaren, och vännen, Loreen. Men detta fick tittarna aldrig se, berättar Måns på Instagram.

"Tydligen sändes aldrig vinnarintervjun. Kanske var för det bättre, jag har ingen aning om vad jag frågade" Skriver han och bifogar en bild som ett bevis på att det hänt.

En skärmdump från Måns Zelmerlöws Instagram-story där han poserar med Loreen efter vinsten i Eurovision song contest

Foto: TT

Annons