Maria Forsblom ryter ifrån – efter Steffo Törnquists beteende i direktsändning

Maria Forsblom ryter ifrån – efter Steffo Törnquists beteende i direktsändning

Maria Forsblom har ersatt Jenny Strömstedt som Steffos Törnquists parhäst i Nyhetsmorgon – och det har inte gått helt problemfritt.
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Slå på ljud

Nyhetsmorgon har blivit en del av hundratusentals svenskars morgonrutin som varje vecka bänkar sig i tv-sofforna för att ta del av både allvarliga nyheter men också mer lättsamma inslag.

Att programmet blivit en storsuccé beror till stor del på de uppskattade programledarna. Genom veckan får tittarna bland annat se Soaraya Lavasani, Martin Järborg, Jenny Alversjö, Anders Pihlblad, Maria Forsblom, Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i rutan.

Jenny Strömstedt ersatt av Maria Forsblom i Nyhetsmorgon

Parhästarna Jenny och Steffo har programlett Nyhetsmorgon i hela 16 år tillsammans, och vanligtvis dyker de upp i rutan under torsdags- och fredagsmorgnarna.

Men Jenny spelar just nu in Tillsammans med Strömstedts som hon har med maken Niklas Strömstedt. Under förra veckans sändningar ersattes hon därför av Maria Forsblom, och det gick inte helt som på räls.

Steffo Törnquist beteende i direktsändning

Under fredagens program gästades Steffo och Maria av relationsexperterna Anna Bennich och Nisse Edwall för att diskutera otrohet, som enligt dem blivit ett problem i allt högre utsträckning.

Tittarna hade då chansen att skicka in frågor om ämnet. En av frågorna kom från en kvinna som märkt att hennes partner börjat bete sig annorlunda och hemlighetsfullt.

Anna Bennich började då prata om hur kvinnan eventuellt skulle kunna hantera situationen. Men plötsligt inflikade Steffo med sitt perspektiv på saken.

– Kan inte den som känner en oro bara säga det: "Du, jag är lite orolig".

Problemet var att det var precis där experten Anna skulle landa.

– Men Steffo är det du eller jag som ska leverera svaret? Nu sa ju du min sista line, sa hon då skämtsamt upprört.

Steffo Törnquist och Maria Forsblom ryker ihop i Nyhetsmorgon

När en annan tittarfråga kom in tog Nisse Edwall över bollen. Men även han blev avbruten av Steffo, vilket fick Maria att reagera.

– Men ska inte han få prata klart?, sa hon och tittade ilsket på Steffo, varpå han svarade:

–Nej, han tar ju fel perspektiv! Det var ju inte det som var ämnet. Nu får du skynda på lite, sa han då irriterat till Nisse.

Men Maria menade att Steffo hade alldeles för bråttom.

– Det kanske kommer!

Foto: TT, TV4

LÄS MER: Jenny Strömstedt försvinner från Nyhetsmorgon – tittarna i sorg

LÄS MER: Starka reaktioner efter avslöjandet om Tilde de Paulas svindlande lön

LÄS MER: Steffo Tönquists och Jenny Strömstedts verkliga relation bakom kulisserna – det tittarna inte får se