Marianne Mörck i tårar – bryter ihop framför kamerorna

Marianne Mörck

Marianne Mörck bryter ihop efter att ha sett sin son, Peter.
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Marianne Mörck har gått från att vara en aktad scenpersonlighet till att bli genuint folkkär. Hennes insats som Birgitta i Bonusfamiljen gjorde att hon ganska plötsligt blev en av Sveriges mest uppskattade skådespelare. Det kanske allra största kvittot på hennes popularitet kom 2019, när hon var julvärd.

Marianne Mörck bryter ihop i tv

Marianne Mörck

Marianne Mörck medverkar i En smak för livet i TV4.

Marianne har också fått sympatier efter att ha delat med sig av sitt mörka förflutna. Hon växte upp i en till stora delar kärlekslös familj.

– Mamma tyckte ju om mig för att hon kunde klä mig i de kläder som hon aldrig fick, hon hade en skitbarndom. Pappa var nog aldrig den som var gjord för barn. Han har aldrig kramat om mig och sagt "lilla goa goa goa". Mamma har aldrig gjort så heller. Hon kanske har klappat mig på kinden och sagt "nu är du fin", har Marianne berättat i Nyhetsmorgon.

När hon gästade programmet En smak på livet med Erik Haag och Lotta Lundgren i TV4 kom hennes uppväxt återigen på tal. Sonen Peter Mörck dök upp i programmet och berätta om hur hans mamma gjort allt för att inte upprepa föräldrarnas misstag.

Sonens fina ord

– Du har ju ofta berättat hur strikt uppfostrad du blivit och hur du inte har fått din frihet – och den vill du ju ge mig. Det är din kärlek. Och då blir det inga stela söndagsstekar eller tråkigt dukade middagar med servetter. Det har blivit mycket tvärtom. Jag blev mätt och jag visste alltid att det fanns mat, säger Peter i programmet enligt Expressen.

För Marianne blir sonens ord för mycket. Hon blir så känslosam att ögonen börjar tåras.

– Jag börjar gråta nu, säger Marianne efter att ha lyssnat på Peter.

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag