Marianne Mörck stoppad från efterlängtade festen – nära vännen bekräftar

01 dec, 2022, 12:00 

Därför saknades Marianne Mörck på filmpremiären av Bonusfamiljen.

Annons
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Marianne Mörck är en av Sveriges mest omtyckta och folkkära skådespelare. Ett kvitto på det är att hon agerat julvärd i SVT och hyllats för rollen som Birgitta i tv-serien Bonusfamiljen.

Framgångarna har gjort att hon inte behöver jobba en dag till i sitt liv. Ändå är schemat ständigt fullspäckat och Marianne Mörck har planer som sträcker sig flera år framåt i tiden.

– Jag kan lägga av med jobbet, så jag väljer bara det jag tycker verkar roligt, fast de ringer om så många roliga saker så jag bokad till hösten 2024. Och jag lämnar ingen när jag åker i väg och jobbar, vilket gör mig otroligt lycklig bara det, har hon sagt till tidningen Kupé.

Marianne Mörck
Marianne Mörck har haft stora framgångar de senaste åren.

Christer Lindarw om rollen i Bonusfamiljen

Recept.se Nyhetsbrev

I slutet av förra året kom beskedet att SVT:s hyllade dramakomedi skulle bli långfilm – och under måndagen hade ”Länge leve Bonusfamiljen” äntligen premiär på Rigoletto i Stockholm.

Annons

På röda mattan syntes flera välkända profiler; bland andra Christer Lindarw, Felix Herngren, Moa Herngren, Clara Herngren, Erik ”Jerka” Johansson, Vera Vitali och Fredrik Hallgren.

”Premiär igår för filmen 'Länge leve Bonusfamiljen'. Jag har gått på 'röda mattan' i över 40 år. Men det här var första gången som en av skådespelarna i filmen. Så häftig känsla”, skrev Christer Lindarw på Instagram.

Därför saknades Marianne Mörck

Däremot saknades en stor stjärna på röda mattan. Marianne Mörck lös med sin frånvaro och gick inte att skymta bland de andra kändisarna, något som nära vännen Christer Lindarw tyckte var mycket tråkigt.

Men allt har en naturlig förklaring. I kommentarsfältet på sin Instagram skriver Christer Lindarw att Marianne Mörck inte hade möjlighet att komma till premiären på grund av sitt fullspäckade schema.

”Hon kunde tyvärr inte komma på grund av jobb”, skrev han.

Marianne Mörck: ”Gillar inte att gå på bio”

Marianne Mörck bekräftar för Svensk Damtidning att hon befann sig på turné med föreställningen Britt-Marie var här när Bonusfamiljen hade premiär.

Annons

– Jag har så fruktansvärt mycket jobb just nu. Jag är trött och åker runt hela dagarna, byter hotell och spelar. Nu ska vi åka till Göteborg imorgon och jag ska vara på operan. Det finns inga lediga dagar över huvud taget, säger Marianne Mörck.

– Sen är jag ingen som gillar att gå på bio och visa upp mig eller sitta i ett hörn och dricka latte. Jag är inget premiärlejon och befann mig i en helt annan stad.

Foto: TT/Instagram

Annons