Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marianne Mörcks sorg efter Hans Mosessons död – svarade aldrig på sista sms:et

27 okt, 2023, 10:26 

Marianne Mörck om sista mötet med Hans Mosesson.

Annons

I tio år var han ICA-Stig med hela svenska folket. När Hans Mosesson lämnade rollen hade han spelat in 512 reklamfilmer och blivit ansiktet utåt för den längsta reklamserien i historien.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Den 27 oktober bekräftade Hans Mosessons familj för Dagens Nyheter att han somnat in på sjukhus efter en tids sjukdom.

”Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna”, skriver familjen i ett uttalande.

Hans Mosesson
Hans Mosesson spelade in 512 reklamfilmer som ICA-Stig.

Marianne Mörcks ord om Hans Mosesson

Marianne Mörck spelade mot Hans Mosesson i tv-serien ”Sjölyckan”. Hon spelade rollen som Maj-Gull Söderberg som fann kärleken och spontangifte sig med Moessons karaktär Berndt.

Annons

– Jag kommer minnas honom med stor värme och kärlek. Det var en mycket intressant människa som jag aldrig riktigt lärde känna. Vi hade levt olika liv, han och jag. Eftersom vi var äldre på den här skutan, i ”Sjölyckan”, blev det att vi sökte oss till varandra och vi befann oss alltid i trakterna av varandra utan att veta om det.

– Det var lätt att umgås med honom. Han lyssnade, var intresserad, lite fint blyg. Han kunde väl bli arg ibland på manus eller något sånt, men aldrig att han bråkade. Han löste alltid allt på bättre sätt och det var helt fantastiskt att jobba med honom, säger Marianne Mörck till Svensk Dam.

Marianne Mörck
Marianne Mörck minns Hans Mosesson med värme.

Hann aldrig svara på sista smset

Marianne Mörck säger att hon inte träffat eller pratat med Hans sedan de spelade in sista avsnittet för några år sedan.

Annons

– Då tog vi en taxi in till centralen på eftermiddagen och jag skulle ta morgontåget. Det var lika långt till morgontåget som till hans lägenhet. Vi satt på en bar och tog en kaffe och en läsk på en bar.

– Han smsade mig för någon månad sedan och skrev: ”Hej, hur har du det?”. Det meddelandet har jag ännu inte svarat på. Jag tänkte att jag skulle göra det sen, men så var det för sent. Nu känns det väldigt jobbigt, så klart. Jag vet inte vad han ville, men jag tro han ville prata om Sjölyckan eftersom de inte hört av sig om några nya avsnitt.

Foto: TT

Annons