Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marianne Mörcks svåra kamp – bryter tystnaden om diagnosen

17 apr, 2023, 18:00 

Marianne Mörck berättar nu om diagnosen som gjort det tuffare i livet som skådespelare.

Annons

Marianne Mörck har hyllats för rollen som Birgitta i Bonusfamiljen, agerat julvärd i SVT och lovordats för sina insatser på scen. I dag är hon en av Sveriges mest folkkära skådespelare och tycks alltid ha ett fullspäckat schema.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Trots att hon egentligen inte behöver jobba en dag till i sitt liv, har Marianne Mörck ständigt nya uppdrag och hon har tidigare berättat för Svensk Damtidning att hon är uppbokad fram till 2024.

– Det finns inga lediga dagar över huvud taget, säger Marianne Mörck.

Marianne Mörck
Marianne Mörck har svårt att tacka nej och har hela tiden ett fullspäckat schema.

Marianne tvingas tänka om

Trots att Marianne brinner för sitt jobb, har hon i dag kommit till insikten att hon måste börja tacka nej till sitt jobb. Det säger hon i P4 Extra gästen och berättar om orsaken bakom.

Annons

– Jag har svårt att tacka nej för allting verkar så roligt och jag tycker om nya utmaningar. Men så var jag hos doktorn i förrgår och han sa: ”Du får välja Marianne, antingen så kommer du slå i backen eller så får du lugna ner dig med dina arbeten”.

– Jag är ändå 74 år och beter mig som jag vore 13-14 och tycker bara allt är toppen.

Berättar om tuffa kampen

Marianne Mörck berättar även att hon har under åren kämpat med dyslexi, vilket gjort det svårare för henne att läsa manus.

– Jag har dyslexi, läser inte böcker och är inte van med text, stryker under något väldigt noggrant när jag ska läsa högt så att jag inte blandar ihop, säger hon och får frågan hur det påverkat henne som skådespelare:

Annons

– Där kommer känslorna in, jag är en känslomänniska till tusen procent. Så där kommer det in, att man pratar till någon och så får man ett svar och då vet man, säger Marianne.

Marianne Mörck
I P4 Extra berättar Marianne Mörck om sin dyslexi.

Foto: TT

Annons