Marie Göranzons ilska i TV4 – mitt i samtalet med Malou

Marie Göranzons ilska i TV4 – mitt i samtalet med Malou

Foto: TV4/Malou efter tio

När hon medverkade i Malou efter tio fick hon plötsligt nog.

Det var när Marie Göranzon gästade Malou von Sivers som hon plötsligt röt ifrån. Tillsammans med Åsa Beckman och Gunilla von Platen var hon en del av Perspektivpanelen, ett återkommande inslag i populära Malou efter tio.

Det var alltjämt god stämning – tills topplocket gick på Marie Göranzon.

Rasar framför Malou

Dramatenskådespelaren Marie Göranzon är inte den som sitter tyst och tittar på när någonting gör henne upprörd. I Perspektivpanelen tycker hon ofta till om aktuella ämnen, och hon är inte rädd för att säga vad hon tycker.

"Hon styrs av känslor och av ett slags rättvisepatos, ilskan blossar upp, men går lika snabbt över" står det om Marie i en intervju med DN.

Ett påstående som skulle visa sig stämma oerhört bra. Det var när Marie tog upp en reklamfilm som retat gallfeber på henne länge som ilskan blossade upp på nytt i studion.

– Häromdagen får jag se en av de absolut värsta jag sett. Det står en vacker kvinna i 55-årsåldern i en busskur. Bredvid står en man i samma ålder som är lite sådär tjusig, förklarar hon.

– Plötsligt kastar hon av sig alla kläder, hon får alltså en vallning. Då tänkte jag: ”är det det de ska visa?”. Då kände jag: hur många gånger ska vi hängas ut? Det finns väl miljoner gubbar som har problem? Och det är jättejobbigt för dem, men varför ska vi skylta med det? fortsätter Marie.

"Polisanmäl!"

Hon berättar att det är ett återkommande fenomen som upprör henne, sättet kvinnors besvär hängs ut på. Att män med samma problem inte alls skyltas med i reklamer och dylikt på samma vis. Det hela har gått så långt att Marie kommer med en uppmaning.

– Polisanmäl! utropar hon.

Hennes panelkollegor som suttit tysta under tiden får frågan av Malou om de också lagt märke till problemet. Turligt nog för stämningen i rummet håller både Åsa Beckman och Gunilla von Platen med.

Foto: TV4

LÄS MER: Malou bryter tystnaden – beskedet om Marie Göranzons framtid

LÄS MER: Sanningen om Linda Lindorffs lön på TV4 – svindlande beloppet

LÄS MER: Pernillas hint om bröllop med Christian Bauer – försäger sig plötsligt