Marie Mandelmanns markering sätter ned foten mot Ernst – efter lögnerna i TV4

12 dec, 2022, 15:00 
https://image.svenskdam.se/ibraheemalsalman.jpg.jpg?imageId=8910732&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ibraheem Alsalman

Nu kommer detaljer från de olika produktionerna fram.

Annons
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!

De flesta kanske inte vet att det fuskas rejält kring julprogrammen. Ett tydligt exempel är att många program spelas in när det inte är jul alls. Vissa av programmen som sänds under jul och nyår spelas in redan i oktober - och i vissa fall kanske tidigare än det till och med.

TV4 har tidigare berättat hur de har fuskat i samband med inspelningarna för "Jul med Ernst". Året var 2015 och de hade det svårt att få en så kallad julkänsla. Själva programmet spelades in i november och då var det sparsamt med snö i Sverige. Då agerade kanalen.

– Julgranar och mycket ljus och pynt, är ett annat trix som vi har. Och god mat och Ernst och tomtar och allt sådant som hör julen till, har Clara Ytterborn, producent på TV4 tidigare sagt, enligt Expressen.

Annons

Marie Mandelmanns markering sätter ned foten mot Ernst – efter lögnerna i TV4

Men det gäller förstås inte alla program. För när TV4 nu ska sända ”Mandelmanns jul” så är inget fejk.

– Nej nej, absolut inte, säger Marie Mandelmann, enligt Expressen.

Programmet, som har premiär 12 december i TV4, spelades in under förra julen i den lilla bergsbyn Portico di Romagna i norra Italien, rapporterar tidningen.

Paret tog tåget ner genom Europa, vilket också skildras i programmet.

– Att få en hel italiensk by att ställa upp på en fejkad jul hade inte varit så enkelt. Vi ville visa att man kan vara ute och resa även om man inte tar flyget. Alla vill ju ut och röra på sig och få intryck, säger Marie Mandelmann.

Kändisduon, Marie och välkomnades med öppnar armare när de landade i den lilla byn i norra Italien.

– Vi kom med våra resväskor och jag hade fiolen på ryggen, och så blev vi genast indragna i en massa roligt. Bland annat skulle de ha en julparad under samma eftermiddag så det var bara att hänga på.

Annons