Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mark Levengood sågas efter Kristallen: "Här satt absolut ingenting"

29 aug, 2023, 10:00 
Felicia Plåt
Keyyo och Mark
Keyyo och Mark ledde årets Kristallengala. Foto: TT

Det var inte alla som var nöjda med gårdagens Kristallengala!

Annons

Under gårdagen sändes den årliga Kristallengalan på SVT. En gala där Sveriges TV-elit prisas och fina priser delas ut. Priser i bland annat kategorier som "Årets manliga/kvinnliga programledare", "Årets program" och "Årets Hederspris".

Jenny Strömstedts besvikelse över Kristallen: ”Skitpriser”Brand logo
Jenny Strömstedts besvikelse över Kristallen: ”Skitpriser”

Sämsta galan någonsin

Kristallen sägs vara en svensk version va Amerikanska Emmygalan, och har sänts varje år sedan 2005. I år var det folkkära programledaren MArk Levengood tillsammans med härliga Keyyo som var programledare för den hyllade galan. Men i år verkar det som att det inte var särskilt många som var imponerade av årets gala, i alla fall om man frågar Aftonbladet krönikör, Karolina Fjellborg.

Efter galan delade Karolina med sig av sina tankar och hon var inte imponerad av Kristallen 2023. Hon menar att årets gala var den sämsta någonsin.

Annons

"För 18 år efter att priset instiftades var galan, som sändes i SVT, om inte sämre än någonsin, så i alla fall usel. Bedrövlig. Den var tafflig, stel, forcerad och omodern.", skriver Karolina i Aftonbladet.

Kritiken mot Mark Levengood och Keyyo

Hon fortsätter även med att ge en rejäl känga till årets programledare. Enligt krönikören var programledarnas manus inte toppen, speciellt inte när det är en gala som ska prisa svensk-TV.

"De har båda varit klippor i andra sammanhang, men här satt absolut inget.", skriver Karolina.

Hon påpekar även det faktum att galan inte har något pris för varken regi eller manus, en debatt som många har påpekat efter galan. Priset för Årets TV-Drama delades ut på förgalan istället för under sändningen, vilket Karolina tycker är förfärligt.

"I stället för att få några väl valda ord från regissören Mikael Marcimain eller kanske någon av manusförfattarna, fick vi Susanne Lanefelt, som av oklar anledning kom in och körde en underligt lång gympa med kändisarna i publiken.", skriver Karolina.

Annons

"Jämföra äpplen och bananflugor"

Trots att Karolina menar att hon satt i soffan och var irriterad under praktisk taget hela galan så tar hon upp det, som hon menar, var det enda positiva Kristallengalan hade att bidra med. Vilket var att dela ut Årets Hederspris till manusförfattaren Peter Emanuel Falck. Men mycket mer positivt hade inte Karolina att säga om årets gala.

"Och att kalla det här för en svensk motsvarighet till Emmygalan är som att jämföra äpplen och bananflugor.", avslutar Karolina krönikan med.

Annons