Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mark Levengoods osannolika arv – värt 47 miljoner kronor: "Fick ett brev"

08 feb, 2024, 20:30 
Brevet som förändrade allt för Mark Levengood.
Annons
Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihopBrand logo
Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihop

Mark Levengood är en av våra mest folkkära tv-personligheter, och han var senast aktuell som en av profilerna i Stjärnorna på slottet. Ja, att han är omtyckt råder det ingen tvivel om.

Men just precis hur omtyckt han är, var nog inte ens Mark själv beredd på. Det ledde nämligen till att han fick ett arv av en främmande man, värderat till 47 miljoner kronor.

Mark Levengood om otroliga arvet – värt miljoner

Det låter som något taget ur en film, men det är faktiskt verklighet. Helt plötsligt blev Mark ägare till en villa belägen på populära Solsidan – en av landets mest exklusiva områden – utan att själv betala en enda krona.

Det var 2011 som Mark själv valde att berätta om den osannolika händelsen i sitt sommarprat:

Annons

– En dag fick jag ett brev till mitt kontor. Det var skrivet helt i vattenfärg, med konstiga tecknade symboler av solar och sjungande noter, och i belevade ordalag frågade brevskrivaren om jag var intresserad av att ta emot en större donation.

Brevsskrivaren var miljonären Henry Soludde, som hade drabbats av cancer och såg över sina tillgångar. Han uppskattade helt enkelt Mark så mycket i rutan, att han frågade om han ville ta över hans hus, Villa Soludden. Ja, de hade faktiskt aldrig ens träffats. Enligt Mark visste han bara att Henry gillade hans slipsar, som han bar i "Vi i femman".

Villa Soludden
Villan Mark fick ärva var ett riktigt skrytbygge.KRISTER LARSSON

Hemlighetsmakeriet kring Mark Levengoods miljonarv

Huset var 500 kvadratmeter och kunde skryta med faciliteter som en inomhuspool, tennisbana och en egen vik ner mot havet (med rutschkana ned!).

Mark var skeptisk, av förklarliga skäl, men träffade Henry och bestämde sig för att tacka ja till huset. Där bodde han i hela 11 år ihop med familjen, innan de 2016 valde att gå vidare och sälja det vidare för okänd summa.

Efter en granntvist där de nya ägarna ville göra om bostaden till flerbostadshus såldes det igen under 2020, priset var då 47 miljoner kronor enligt Expressen.

Foto: TT

Annons