Märkliga bilderna efter OS-silvret: "Aldrig killarna..."

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist.

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling vann under onsdagen ett OS-silver. Men efter loppet fick tv-tittarna se märkliga bilder.

6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-OS i Peking
1:38

Efter reklamen: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-OS i Peking

(1:38)

Slå på ljud

OS i Peking går mot sitt slut, men de svenska medaljerna fortsätter att hagla in på kontot. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist hade inför onsdagen tagit två medaljer var, och när teamsprinten avgjordes bärgade den svenska duon ett silver till Sverige.

Många hade hoppats på ett guld, men Sundling förlorade en dramatisk spurtduell mot tyskan Victoria Carl på upploppet. Ryssland knep bronset. Men trots guldmissen var det två glada svenskor som möttes efter mållinjen, men där fick tv-tittarna se märkliga bilder.

Under fotograferingen hoppade det tyska och ryska laget glada upp skyn, medan svenska duon stod kvar på marken.

Märkliga bilderna på Sundling: "Aldrig killarna"

Den svenska duon förklarade sedan agerandet för Aftonbladet.

– De där hoppbilderna brukar vi kanske inte haka på så mycket. Men vi jublade. Vi har ju munskydd också så det syns inte alltid att man är glad, säger Sundling.

Maja Dahlqvist fortsätter:

– Vi visar bara känslor på olika sätt. Vi är jättenöjda med ett silver. Vi är bara inte de som dansar på pallen, säger hon.

Detta är inte den första gången de svenska skidstjärnorna vägrar hoppa inför fotograferna. Under en tävling tidigare i vinter gav Sundling en annan förklaring till agerandet.

– Jag har gjort det några gånger men jag känner inte för det och det är ofta vi tjejer som blir tillsagda att hoppa, det är aldrig killarna. Det är lite märkligt, sa Sundling till Expressen då.

Jonna Sundling har varit Sveriges dominant under OS i Peking. Under sprinten vann hon ett guld, och när stafetten avgjordes i helgen räddade hon ett brons till Sverige efter ett mäktigt spurtvarv.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas