Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Markoolios och Irmas pengauppgörelse – har förändrat allt

27 jan, 2023, 13:59 
Markoolio och Irma Lehtosalo bygger nytt hus.
Nu avslöjas det vem som står för miljonkostnaderna.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Marko "Markoolio" Lehtosalo växte upp under tuffa förhållanden. Han var ett halvår gammal när han kom till Sverige från Finland. Strax därefter övergavs han av sin pappa.

5 saker du inte visste om Bathina PhilipsonBrand logo
5 saker du inte visste om Bathina Philipson

Kvar stod mamma Irma med sina tre barn. Förhållanden var tuffa och hon led av ett alkoholmissbruk, vilket hon och sonen Marko berättat om i flera intervjuer.

För att hjälpa sin mamma Irma köpte han för tolv år sedan ett hus till henne på Ingarö, strax utanför Stockholm. Men med tiden började huset fallera och det som skulle bli hennes vändning blev ett problem.

Annons
Marko Markoolio Lehtosalo och Irma Lehtosalo i Hellenius Hörna i TV4
Marko Markoolio Lehtosalo och Irma Lehtosalo har blivit en ny superduo i TV4.

Marko rasar efter hatet mot Irma

I tv-programmet Marko & Irma får man nu följa när son och mor river huset för att bygga nytt. Där berättar även Marko om det hat som hans mamma tvingats utstå efter att hon gått ut med sina alkoholproblem.

– Morsan fick ett handskrivet brev av någon, utan avsändare, där den personen skrev att mamma inte längre skulle babbla offentligt om vår uppväxt, alkoholmissbruk och sånt. För att det på något sätt skulle skada finländares rykte. Men mamma har aldrig sagt att anledningen för att hon druckit skulle vara att hon är finne, säger Marko.

Annons

– Det här kan dra åt helvete.

Marko och Irma
Gamla huset innan det revs – det nya visas senare i säsongen av Marko & Irma.

Pengauppgörelsen – Marko betalar allt

Förutom Marko och Irma syns även byggledaren Håkan Svanström en hel del i programmet. I en intervju med Hänt berättar han om turbulensen kring bygglovet.

– Bygglovet som vi hade fått godkänt blev helt plötsligt ett nytt bygglov. När vi skulle göra själv plattan till huset så var vi tvungna att höja den lite mer än vad som var tänkt från början. Då gällde plötsligt inte bygglovet och då skulle vi bli tvungna att skicka in ett nytt bygglov, säger Håkan Svanström och berättar att det är Marko som står för kostnaderna.

Annons

– Det är Markoolio som betalar, absolut. Han bygger åt hus åt sin mamma och produktionen är bara med på sidan av och filmar samt ser vad som händer. De har inget ekonomiskt i det där alls.

Markoolio
Markoolio står för kalaset.

Foto: TT/TV4

Annons