Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Martin "E-Type" Erikson lämnar – det här händer nu

15 apr, 2024, 06:00 
Martin Erikson har fullt upp. Det här väntar i framtiden.
Annons

Det var i mitten av nittiotalet som Martin E-Type Erikson slog igenom stort med sina eurodans-dängor. Sedan dess har de ekat på dansgolv runt om i Sverige natt efter natt, och disco-febern har inte lagt sig ännu.

Nej, artistbokarna rycker fortfarande i Martin – och nu har han lämnat bostaden i Vadstena.

E-type i tårar – hyllar Melinda JacobsBrand logo
E-type i tårar – hyllar Melinda Jacobs

E-Type har lämnat – beslutet efter alla år

På Instagram delar Martin flitigt med sig av klipp från hans spelningar runt om i landet, som pågår nästan året om.

Annons

I helgen lämnade han villan i Vadstena för att uppträda för grannarna i Norge, i Stavanger. Ja, norrmännen hade vallfärdat till konsertarenan Fiskepiren, och det fanns inte mycket tomma platser i lokalen.

Den som inte hade vägarna förbi Stavanger behöver inte misströsta. E-Type drog i februari igång sin turné "The Never Ending Tour 2024", och har en hel del spelningar inbokade.

Annons

I sommar väntar till exempel festivalen Vi som älskar 90- och 00-talet i både Stockholm, Göteborg och Malmö – och där är E-Type en självklar gäst för att maxa nostalgin.

Men det är inte allt som sker i sommar. I mitten av juli bär det av till kungafamiljens älskade Öland, för att uppträda i Solliden sessions! Kanske blir det kunglig publik?

E-Types hemlighet med kronprinsessan Victoria

Bara två dagar efter kronprinsessans födelsedag kliver Martin upp på scen i Öland, och det sker ju rätt ofta att konserterna faktiskt får kungligt besök.

Annons

När det gäller E-Type är chanserna extra goda. Han och kronprinsessan Victoria är ju vänner sedan lång tid tillbaka:

– Vi är kompisar. Hon har en underbart trevlig man. Henne är det inte heller något synd om. Hon känns ofantligt lycklig och glad just nu, sa han till Aftonbladet 2011.

Kronprinsessan Victoria och E-Type kramas
Kram! E-Type och Victoria 2001.Claudio Bresciani/TT

När prins Daniel fyllde 50 år i fjol kunde Svensk Damtidning också avslöja att E-Type spelade en viktig roll. Victoria hade ringt in honom för att köra ett överraskningsnummer, som minst sagt lyfte taket på slottet:

– Alltså det var så häftigt – plötsligt under middagen så klev E-Type in och körde sin show med dansare och allt, berättade en av gästerna för Svensk Dam.

– Alla stod upp och hoppade! Stämningen var helt otrolig, taket nästan lyfte!

Foto: TT

Annons