Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bråket efter bilden på Melinda Jacobs dotter – följarna reagerar kraftigt

13 apr, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Melinda får uppbackning av följarna efter onödiga kommentaren.
Annons

Det är sällan en lugn stund i Melinda Jacobs, 39, och Martin ”E-Type” Erikssons, 58, hus.

De har nyligen blivit klara med deras totalrenovering av villan i Vadstena, samtidigt som de bollar allt vad småbarnslivet heter.

Melindas ärliga ord om kärleken till E-typeBrand logo
Melindas ärliga ord om kärleken till E-type

Så många barn har Melinda och E-Type

Förutom det bor det ju dessutom ytterligare fem barn i huset – tre som är Melindas biologiska barn från tidigare förhållande och två som paret är familjehem åt. Det innebär att Martin gick från olyckligt barnlös till en hel drös ungar. Vilken lycka, även om han tidigare erkänt att det varit en stor omställning.

Hur blev Melinda Jacobs känd?

Och just det här med barn är ju ett ämne som ligger Melinda extra nära hjärtat. Hon blev känd 2020 som fostermamma till Esmeralda, i medier kallad ”Lilla hjärtat”, som avled efter att ha tvingats flytta hem till sina biologiska föräldrar, som båda kämpade med missbruk.

Annons

Historian slutade med den tragiska nyheten att den treåriga Esmeralda avled i sina föräldrars hem – en berättelse som skar i hjärtat för hela Sverige.

Melindas kamp för de utsatta barnen

Sedan dess har Melinda kämpat för barns rättigheter. Bland annat har hon släppt boken ”Hon hette Esmeralda: berättelsen om Lilla hjärtat” och lyckats få igenom en lagändring vid namn ”Barnets bästa när vård enligt LVU upphör – lex Lilla hjärtat”.

För att hylla Esmeralda fick Melinda och Martins gemensamma dotter namnet Izadora Elisabeth Esmeralda, och hon syns flitigt i Melindas sociala medier.

Melindas bild med dottern Izadora

Nyligen publicerade hon en bild från en till synes mysig stund tillsammans med yngsta dottern när hon ammar henne i soffan. Till följarna förklarar hon dock att Isadora drabbats av en ”elak bacill”:

”Idag skulle vi varit på @barnrattsdagarna i Karlstad. Jag hade sett så mycket fram emot att få vara där. Men, en elak bacill satte stopp för det. Vi spenderar dagen lite såhär medan mina fina kollegor i @lillahjartatvanforening är där och håller ställningarna🩷”, står det under bilden.

Annons

I kommentarsfältet skickar Melindas följare styrkekramar och krya-hälsningar, men det var en specifik kommentar som satte eld i baken på flera av Melindas fans.

Vilket drömbröllop! Här säger E-type och Melinda Jacobs ja till varandraBrand logo
Vilket drömbröllop! Här säger E-type och Melinda Jacobs ja till varandra

Bråket i Melinda Jacobs kommentarsfält

En person valde nämligen att fokusera på att Melinda visar en liten bit av sitt bröst, och skriver ”Visar bröst” i kommentarerna.

Melinda fick snabbt uppbackning.

”Gå och göm dig ditt stolpskott! Sluta följa kontot om det inte passar att se hennes bilder”.

Kommentaren satte igång en diskussion, där personen anser att man inte får amma ”bland barn och ungdomar”.

”Får man inte amma bland barn och ungdomar? Enligt vem? Dig?”

"Hon gör det mer normaliserat"

En annan menar att det är just sådana kommentarer som bidrar till skam i samhället.

Annons

”Det du skriver gör det så problematiskt! Jag hade jätte jobbigt att amma i allmänhet just pga såna som dig. Att hon lägger upp detta är så himla bra, det kan göra det så mycket enklare för andra kvinnor som också känner att det kan vara jobbigt att amma i allmänhet. Hon gör det mer normaliserat. Om du tycker det är fel borde du bara hålla truten då det kan påverka andra som ammar!”

”Oj oj oj, jävlar va hon visar tuttarna😮 snäll gå å lägg dig och låt bebisar få äta sin mat utan spydiga kommentarer!”

”Jösses, hon ammar sitt barn, det mest naturliga och finaste som finns. Och man ser ju inte ens brösten, bara en pytteliten bit av bröstvårtan som barnet suger på och då måste man dessutom titta väldigt noga. Skämmes ta me fan.”

Annons