Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

E-Type erkänner känslorna – när han plötsligt blev bonuspappa till fem barn

10 okt, 2023, 08:30 

Nu erkänner Martin hur det kändes att gå från barnlös – till bonuspappa till fem barn.

Annons

Det var våren 2022 som Martin "E-Type" Erikson bekräftade relationen med familjehemsmamman Melinda Jacobs. Och sedan dess har mycket hänt: E-Type har blivit bonuspappa till fem barn, fått sitt första egna barn, blivit sambo och gift sig.

Allt detta går han igenom i den nya SVT-dokumentären "The way I wanna live". Men hur kändes det egentligen att gå från barnlös till att bli en del av en gigantisk familj?

Melindas ärliga ord om kärleken till E-typeBrand logo
Melindas ärliga ord om kärleken till E-type

E-Types tvivel inför stora livsförändringen

Melinda Jacobs är familjehemsmamma, vilket innebär att barn som av olika anledningar inte kan bo med sina biologiska föräldrar får bo hos henne. När Martin och Melinda blev officiella var hon familjehem till hela fem barn, och levde ett fartfyllt liv.

Annons

– Det är sällan tyst, det är sällan en lugn stund. Det är inte många som skulle klara av det, det är en stor utmaning för vem som helst och extra stor för Martin som faktiskt inte har barn sedan innan och som levt länge själv, säger Melinda i SVT:s dokumentär.

Ja, Martin levde ett helt annat liv. Han var ofrivilligt barnlös, levde loppan ute på turné och behövde inte tänka på någon annan än sig själv. Det ledde till en hel del funderingar.

– Innan jag flyttade ned till Vadstena, och jag fortfarande funderade på att: ”Jag är kär i den här kvinnan, hon är den ballaste jag träffat. Men hon har en packning.” Dels att hon aldrig går på krogen, aldrig kalasar och festar och spårar ut eller dricker alkohol. Det existerar inte. Det är otroligt strukturerat, och hon har dessutom såhär många barn, säger Martin.

Martin Eriksons ärliga ord om att bli bonuspappa till fem barn

Martin erkänner att han funderade mycket på om han var beredd att ge upp sitt liv, och om han ens skulle klara det nya pappa-livet som ju var så främmande för honom.

Annons

– Det är mer än en gång som jag suttit på en stubbe i skogen och funderat på hur jag löser det här. Inte bara ”Vill jag? Ska jag ändra mitt liv så att det inte är nåt kvar av mitt gamla liv”. Det andra är också ”Fixar jag det här?”

– Och det kan jag ibland fortfarande få lite dåligt självförtroende och känna, hur fan löser jag det här. Nu gråter den, den och den. Den har precis bajsat på sig och där är det totalt härva. Och jag har inte sovit och affären har stängt och det finns ingen mat och bilen är trasig.

Men Martin valde att satsa på kärleken, vilket visade sig vara helt rätt val. Han berättar att de yngsta barnen ser honom som sin pappa, och att han fortfarande är lite ovan när de ropar efter honom – då vänder han sig om och letar efter vem som är "pappa"!

Dokumentären E-Type – the way I wanna live går att se på SVT Play.

Foto: TT/SVT

Annons