Martin Melin bryter tystnaden om skandalbilden – efter alla år: ”Väldigt jobbigt”

20 mar, 2023, 13:00 

Martin Melin berättar om märkliga upplevelsen på isolerade ön.

Annons

Palmer, hav, sandstränder, djungelklädd miljö och tropisk hetta är för många något exotiskt – men för Robinson-deltagarna är livet på ön i Malaysia snarare en mardröm än en dröm.

Här är alla programledare i "Robinson"!
Här är alla programledare i "Robinson"!

Deras verklighet bjuder inte på några paraplydrinkar, eller något frosseri av diverse frukter och grönsaker. I stället handlar det om ren och skär överlevnad, där man på tom mage måste hantera en rad olika utmaningar.

– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande, har nygamla programledaren Anders Lundin sagt i Nyhetsmorgon.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Martin Melin: ”Väldigt jobbigt”

Robinson slog sig in i tv-rutan 1997. För det svenska folket blev det ett omvälvande och nytt äventyr, men under åren har det även uppstått flera skandaler och uppseendeväckande händelser.

I första säsongen fick tittarna stifta bekantskap med Martin Melin, som visade prov på så mycket överlevnadsanda att han gick och vann hela tävlingen – vilket han minns än i dag.

Värsta minnet var en storm som blossade upp och rev ned hela lägret. Allting var ett enda stort kaos och deltagarna tvingades skydda sig under träd och palmer.

– Det var väldigt, väldigt tungt. Väldigt jobbigt, säger Martin Melin till Expressen.

Martin Melin
Martin Melin minns tillbaka på Robinson-äventyret 1997.

Martin Melin om penismassagen

Men de flesta minns inte Martin Melin som Robinson-vinnaren. I stället blev det en berömd penismassage som fick mest fokus, något som ingen hade räknat med och som blev en märklig upplevelse.

Annons

– De hade inte räknat med att han skulle ge den här typen av massage. I deras värld hade de byggt upp ett spa med varmvattenbadkar, med frukt och en massör som skulle ge vanlig massage.

– Det var en kulturkrock. Jag minns hur jag tittade upp på fotografen och hur han stod och skrattade. Det är nog därför inte klippet är längre.

Martin Melin får penismassage i Robinson
Martin Melin får massage i Robinson 1997.

Foto: TT/Youtube

Annons