Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mästerkock-deltagaren avslöjar sanningen – det händer egentligen

17 feb, 2022, 20:17 
AvIndra Nordemar

Så går det till bakom kulisserna i TV4.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Ett av landets populäraste matprogram är Sveriges mästerkock i TV4, som nu är inne på sin 15:e säsong.

Hemmakockarna visar vad de går för i köket och bakom jurybordet sitter stjärnkockarna Markus Aujalay, Tom Sjöstedt och Mischa Billing – vilka inte är helt lätta att imponera på. Men en av de tolv som lyckades i år var Helena Ekman, 47, från Lidingö.

Men det gick inte riktigt till som hon tänkt sig.

Sanningen om Sveriges Mästerkock

Allt börjar med en audition i Stockholm, är du tillräckligt duktig väntar en plats i Gävle. Efter två dagar i Norrland får du ditt besked – har du det som krävs? Troligtvis inte. Endast tolv personer får det eftertraktade förklädet, och Helena var en av dem.

– Det är en lång resa. Jag skickade in en ansökan i februari–mars, sedan återkom de i juni när jag hunnit glömma bort det. Efter det följde en Facetime-intervju där mina kunskaper stämdes av, sedan fick jag komma på en audition i Värtahamnen där man hade med sig en kall rätt som man lagat hemma som man skulle presentera i ett rum tillsammans med tre andra sökande. En vecka efter det blev jag uppringd och meddelad att jag skulle få laga mat inför juryn i september, säger Helena till Hänt.

Annons

Med andra ord är det en längre väg att gå än vad tittarna får ta del av. Men de som följer programmet vet att Helena ännu har en trygg plats bakom spisen i Mästerkocksköket.

Men vem som kammar hem Mästerkocks-statyetten återstår att se!

Foto: TT

Annons