Mästerkocks-profilens kraftiga uppmaning mot TV4 – får inget svar

Markus Aujulay och Jimmy Guo.

Jimmy Guo har chansen att vinna Sveriges mästerkock. Nu kritiserar han TV4, men får inget svar.
Helenas panik i ”Sveriges Mästerkock” – det sista hon vill
0:54

Efter reklamen: Helenas panik i ”Sveriges Mästerkock” – det sista hon vill

(0:54)

Slå på ljud

Nu ska det snart avgöras. Adam Thulin, Jimmy Guo och Helena Ekman är de tre som fajtas om segern. I vanlig ordning är det Markus Aujulay, Mischa Billing och Tom Sjöstedt som sitter i juryn och kommer att kora vinnaren av Sveriges mästerkock 2022.

Men det populära programmet har i år mötts av stor kritik, mycket på grund av den flygresa som deltagarna gjorde till Maldiverna.

"Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?", har en irriterad tittare skrivit på programmets Instagram.

Tittarnas ilska efter händelsen i Sveriges mästerkocken

"Tycker det är tråkigt att ni i de här tiderna väljer att resa till Maldivernas. Klimathotet någon?? Så himla fel och onödigt", fortsatte en annan.

"Varför väljer man att flyga alla deltagare + produktion hela vägen till Maldiverna för några dagars inspelning!?! Känns otroligt omodernt och tondövt! 😢🙈🌍", har en tredje kommenterat.

Men det är inte bara programmets flygresa som tittarna är irriterade över. De som kollar hävdar ett Sveriges mästerkock har blivit ohygieniskt.

"Varför kräver ni inte uppsatt hår och korta , olackade naglar hos deltagarna. Klart ohygieniskt, skulle inte äta deras mat", har en tittare kommenterat.

Nu framförs även intern kritik mot tävlingen. TV4 har lagt upp ett klipp på lnstagram när Jimmy Guo gör dumplings, som uppskattades av juryn. Men Jimmy har åsikter och riktar nu kritik mot TV4 för de inte har taggat honom, eller någon annan deltagare i inlägget på den sociala kanalen.

"Ni får gärna tagga oss deltagare i en post som denna", skriver han i kommentar kopplat till inlägget.

Men TV4 ignorerar inlägget, och har inte taggat honom eller någon annan deltagare som syns i inlägget.

LÄS MER: Chocken i TV4: "Det är fan helt sjukt"

LÄS MER: TV4:s bluff i Ernst program nu avslöjad

LÄS MER: Renée Nybergs bluff i Renées brygga – avslöjas av bilden