Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s bluff i Ernst program nu avslöjad

23 feb, 2022, 15:00 
Jacob Johannesson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

TV4:s bluff i folkära Ernst Kirchsteigers program är nu avslöjad – av en kollega.

Annons
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

Ernst Kirchsteiger är en Sveriges mest populära programledare. Genombrottet för programledaren kom när han sände "Sommartorpet" mellan 2000-2008. Därefter har Kirchsteiger stått för nya succéer som "Vinter hos Ernst" och "Sommar hos Ernst".

Programmen som har blivit folkära har gett ett ordentligt klirr i kassen för 64-åringen. Enligt en kartläggning som Dagens Nyheter har gjort landade omsättningen från juni till juli 2021 på 11,4 miljoner kronor, varav vinsten blev 8,3 miljoner kronor.

TV4:s bluff i Ernst program är nu avslöjad

Bolaget äger han tillsammans med sina söner Ludvig, 33, och Sebastian, 37. De unnade sig rejält genom att plocka ut fyra miljoner från bolaget.

Ernst har tidigare berättat att han hoppas på att hans söner fortsätter att förvalta bolaget och och det folkkära varumärket "Ernst"

– Jag hoppas att mina barn ska förvalta varumärket Ernst – att det ska fortsätta att leva, säger han i podcasten "Värvet".

Annons

Men nu har TV4 avslöjat en bluff kring Ernst Kirchsteigers programsuccé. Under tv-programmet "Här bor jag" fick tv-tittarna komma hem till krögaren Carl Jan Granqvist. När tv-profilen visade upp sitt hem avslöjade han hemligheten bakom Kirchsteigers tittarsuccé.

– Därför att Ernst har ju faktiskt gjort väldigt många program härifrån. Senast var det Jul med Ernst 2021 då. Och sedan är det så att det här huset är det gamla spannmålsmagasinet, så det står ganska tomt, säger Carl Jan i programmet och pekar mot huset när Ernst håller till under inspelningarna.

Ernst Kirchsteigers program är alltså inte inspelat i hans hem, vilket tittarna kan få intrycket av. Kollegan Carl Jan Granqvist avslöjade sanningen som antagligen förvirrar många av programledarens följare.

Annons