Mat-Tina bekräftar ny karriär: "Något jag tänkt på länge"

Tina Nordström
Tina "Mat-Tina" Nordström har valt att ändra karriärsbanan.Karin Törnblom
Hon har nu valt att byta bana.

5 saker du inte visste om Tina Nordström

Brand logo
5 saker du inte visste om Tina Nordström

Tina Nordström, även kallad Mat-Tina, är ett välkänt ansikte för svenskarna. Sedan tidigt 2000-tal har hon varit aktuell som tv-kock och har under sin långa karriär vunnit många hjärtan.

Hon har bland annat varit medverkande i matlagningsprogrammet Mat och även kock i TV4-programmet Nyhetsmorgon.

Tina Nordström.
Tina Nordström har valt en spännande ny bana i livet.LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Karriären har alltså präglats av att stå framför kameran och att prova på nya saker, inte minst när hon 2008 deltog i Let's dance.

Och nu ska hon återigen göra något nytt.

"Något jag tänkt på länge..."

Mat-Tina berättar under en intervju för tidningen Hänt att planerna funnits under en långvarig tid.

– Det är något jag tänkt på länge och så blev det en plats över på en sommelierutbildning i Malmö, säger Tina.

– Jag gillar vinhistoria och vill få en bredare kunskap om druvor och hur vin blir till. Nu går jag och nosar på en massa ingredienser: ”Okej, rå champinjon, kan den doften dyka upp i ett vin?”.

Tina Nordström.
Mat-Tina är peppad inför sommelierutbildningen.Björn Lindahl / Aftonbladet / TT

Det låter verkligen som att allas våran tv-kock har uppslukats av intresset.

Ser fram emot att blanda sina passioner

Att vara kock i grunden innebär ofta att man kommit i kontakt med vin. Men Mat-Tina ser det ändå som en rolig utmaning.

– Fast jag jobbat med mat och vin i kombination är det en annan grej att gå en grundkurs i att bli vinkriminalare. Att ta på sig Sherlock Holmes-kostymen är en utmaning, säger hon till Hänt.

Det återstår att se om utbildningen påverkar hennes mediala närvaro.

Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Svensk Dam följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.