Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mats Sundins gigantiska palats avslöjat – kostar 100 miljoner

16 apr, 2022, 12:30 
Jacob Johannesson
Mats Sundin

Mats Sundin snålade inte när han byggde sitt lyxiga palats i Djursholm!

Annons
Victorias stora sorg – hedrade offren från terrordådetBrand logo
Victorias stora sorg – hedrade offren från terrordådet

Mats Sundin är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna och vann tillsammans med Tre kronor OS-guld 2006 i italienska Turin. Många år spenderade han i Toronto i Kanada där han till slut fick sin tröja upphissad i taket. ”Sudden” var den förste europé att väljas som nummer ett i NHL-draften, det skedde 1989, och han kom sedan att spela över 1 300 matcher i världens bästa liga.

Efter karriären flyttade hockeylegendaren hem till Sverige, närmare bestämt Stockholm och den lyxiga förorten Djursholm. Väl där skulle han slå på stort. Mats Sundin och hans fru Josephine byggde ett lyxigt hus på hela 1420 kvadratmeter. Bygget beräknas att ha kostat runt 100 miljoner kronor.

Huset finansierades av Mats Sundin intjänade pengar under sin period i Kanada. Under NHL-karriären tjänade han nästan 81 miljoner dollar vilket motsvarar drygt 760 miljoner kronor i dagens penningvärde.

Mats Sundins gigantiska palats avslöjat – kostar 100 miljoner

När huset var under uppbyggnad skrev Leva & Bo att bara tomten kostade 25 miljoner och själva bygget beräknas att ha kostat mellan 60 till 90 miljoner kronor. Där bor nu ”Sudden” tillsammans med hustrun Josephine Sundin, 39, och de tre barnen Bonnie, Nathanael och Julian.

Annons

– Det är bra fart på tillställningen här hemma med tanke på att alla tre ungarna är under tio år. Jag skjutsar vår dotter till Manillaskolan på Djurgården varje morgon och hämtar på eftermiddagen. Det är kul att vara närvarande och ha möjlighet att göra det, sa Mats Sundin till Expressen i samband med sin 50-årsdag häromåret.

Foto: TT och Google maps.

Annons