Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melina Borglowe drev Bianca Ingrosso till tårar

03 feb, 2024, 04:00 
Lars Johansson
Nu debuterar Melina Borglowe i Melodifestivalen. Hon har tidigare lyckats driva Bianca Ingrosso till tårar.Janne Danielsson
Hon hjälptes fram av Oskar Linnros och har fått Bianca Ingrosso att gråta.
Men det var nära att Melodifestivalen-debutanten Melina Borglowe, 26, helt slutat med musiken.
– Förra gången jag sökte in och inte kom med så tänkte jag så här ”fan, nu skiter jag i det här, har hon berättat.
Annons
Elisa Lindströms okända drama med Victoria & Silvia!Brand logo
Elisa Lindströms okända drama med Victoria & Silvia!

Melina Borglowe är något av en musikalisk bubblare.

Hon har i princip alltid uppträtt, men det är inte förrän nu då hon tävlar i Melodifestivalen med "Min melodi" som steget ut i det verkliga rampluset tas. Det är nu hon ska bli ett namn på alls läppar.

Sångerskan och låtskrivaren är född och uppvuxen i Växjö. Och med en ständigt sjungande pappa är karriärvalet kanske inte särskilt konstigt.

Artisten har gjort allt från skolavslutningsgig och talangtävlingar till trubadurturnéer och deltog även i Rec-Collective, ett utbildningsinitiativ av Oskar Linnros med syfte att utbilda unga tjejer i musikproduktion. Första singeln – ”Sunflower Meadow” – släppte hon redan som 13-åring.

Nu har Melina Borglowe hunnit hyllas av Nöjesguiden som gav henne toppbetyg för EP:n "Puss kram hej" och popprofessorn Jan Gradvall har kallat henne för “Den mest lovande vispopartisten sedan Lisa Ekdahls genombrott i mitten på 1990-talet”.

Annons

Melina Borglowe var nära att ge upp musiken

Men det var under en period ytterst nära att Melodifestivalen-debutanen helt gav upp den musikaliska karriären. Gitarren lades på hyllan i flera år.

– För mig försvann skaparglädjen när musiken främst handlade om att dra in en inkomst. För mig har det allra bästa varit att helt släppa pressen kring att kunna försörja sig på musiken. Då blir jag liksom fri och kan istället bara se till det själsliga värdet i musiken. Så frågan ”varför” jag skapar musik finns alltid med mig. Det måste alltid finnas något jag själv vill berätta, på riktigt. Jag kan inte bara skapa för skapandets skull, har Melina Borglowe berättat.

Melina Borglowe inför Melodifestivalen 2024.
Melina Borglowe är lite av en doldis i sammanhanget – men har redan fått självaste Bianca Ingrosso att falla i tårar.Johan Nilsson/TT

Det är inte första gången hon har försökt komma med i Melodifestivalen. För den smålandsbördiga singer/song-writern blev det till slut tredje gången gillt.

Annons

– Jag har sökt in tre gånger. Förra gången jag sökte in och inte kom med så tänkte jag så här ”fan, nu skiter jag i det här”, berättar Melina Borglowe i en video och fortsätter:

– Vet ni vad jag känner mig som? Hannah Montana! En helt vanlig tjej om dagarna och popstjärna på kvällen.

Idag ligger Melina Borglowe på samma skivbolag som Benjamin Ingrosso och Icona Pop. Nyligen fick hon uppträda vid Musikhjälpens sändningar då hjälpevenemanget sändes från hennes hemstad.

Fick Bianca Ingrosso att börja gråta

Och reagerar Melodifestivalens tittare som Bianca Ingrosso ifjol gjorde då Melina Borglowe sjöng vid influencern Melina Criborns dopfest för lille sonen Jack lär saken karriärmässigt snart vara biff.

Då vispopsångerskan framförde sin "Livet ut (Dopvisan)" kunde få av gästerna hålla tårarna tillbaka. Allra minst Bianca Ingrosso som grät så mycket att hon synligt tvingades torka bort tårarna från sitt ansikte.

Annons

Efteråt skrev Melina Borglowe på Instagram:

"Det är så otroligt fint få ta del av alla er som skriver och berättar om att ni har med Dopvisan på dop, nattar era barn till den eller har den som stöd under svåra tider 💛 Tack för att ni låter Dopvisan bo hos er! Tack @melina.criborn för äran"

Melina Borglowe är gift med Max Borglowe, 28. Tillsammans har de dottern Gerda, 2.

Melodifestivalen-bidraget “Min melodi” och är skriven av artisten själv, Andreas Mattsson från Popsicle och schlagerlegendaren Thomas G:son.

Annons