Mello-vinnaren öppnar upp om traumat – som tittarna inte fick se

15 mar, 2022, 20:00 

Nu berättar Melodifestivalen-vinnaren Cornelia Jakobs om de tuffa åren innan genombrottet.

Annons
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

På lördagen vann 30-åriga Cornelia Jakobs Melodifestivalen med bidraget "Hold Me Closer", som hyllats både i Sverige och utomlands.

Nu väntar en spännande tid för Cornelia – i maj kommer hon ju nämligen att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Turin. I dagarna släppte hon dessutom den nya låten "Fine".

Men tiden innan succén i Melodifestivalen var väldigt mörk för Cornelia, och präglades av rädsla och utmattningsdepression.

Mello-vinnaren öppnar upp om traumat – som tittarna inte fick se

Recept.se Nyhetsbrev

I en intervju med Aftonbladet berättar Cornelia om hennes nära väns expojkvän, som började utsätta dem båda för hot, vilket ledde till att kompisen tvingades lämna landet och gå under jorden.

Annons

– Han började terrorisera mig för att nå henne, berättar hon.

Efter månader av konstant skräck, ångest och mardrömmar sa Cornelias pappa, artisten Jakob Samuel, åt henne att polisanmäla mannen.

– Pappa sa bara att nu går vi till polisen. För jag var egentligen helt förstörd, jag kunde inte ta riktiga beslut, det är så himla svårt när man är utsatt för en sån typ av terror. Jag är jättetacksam över att jag har en så vettig familj, men det var den värsta perioden i mitt liv och jag var konstant rädd, säger hon till tidningen.

Cornelia Jakobs drabbades av utmattningsdepression – efter rättegångarna

Efter flera polisanmälningar och rättegångar lyckades Cornelia och hennes vän få igenom ett besöksförbud mot mannen, som även dömdes till fängelse för misshandel och övergrepp i rättssak.

Efter att Cornelia vittnat i den sista rättegången bestämde hon sig för att arbeta så hårt som möjligt med musiken, istället för att vila.

Annons

– Jag var så arg över att den här personen hade fått ta så mycket tid av mitt liv när jag ville göra musik, säger hon.

Men det intensiva arbetet med musiken ledde till att Cornelia gick in i väggen, och drabbades av utmattningsdepression.

Cornelia Jakobs har tagit sig tillbaka från tuffa depressionen

Idag har det gått sex år sedan rättegångarna, och Cornelia är på en mycket bättre plats.

Hon har bearbetat sitt trauma, och tagit sig ur utmattningsdepressionen.

– Jag har lyckats komma till en punkt där jag kan njuta av saker igen, där mitt känslospann har fått tillbaka sin fulla styrka. Jag är så tacksam över att få känna hur Melodifestivalen känns, att få känna glädjen och nervositeten och det läskiga. Jag älskar att få känna saker, säger hon till Aftonbladet.

Annons