Melloartisten utbuad på scen – chockar alla med sitt beteende: ”Absurd diva”

08 feb, 2023, 17:30 

Händelsen på scen får alla att rasa.

Annons

Melodifestivalen har kickat igång. På lördag är det dags för andra deltävlingen och flera miljoner svenskar förväntas bänka sig i tv-sofforna för att ta del av den festliga tillställningen.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

I samband med familjefesten brukar många även duka upp med popcorn, chips läsk och godis: allt för att skapa en så gemytlig stämning som det bara går hemma i stugorna.

Och när det är direktsändning kan allting ända. Även om produktionen jobbar stenhårt för att allt ska gå felfritt, händer det emellanåt att man råkar ut för något missöde – som när det blev svart i rutan förra veckan.

– Programmet i sig är jag jättenöjd med, alla skötte sig, bra musiknummer. Men absolut, det där var inget kul, säger Anders Wistbacka, SVT:s projektledare för Melodifestivalen till Aftonbladet efter sändningen.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev
Tillfälligt avbrott i Melodifestivalen i SVT
Mitt under Melodifestivalen-sändningen på lördagkvällen blev det plötsligt svart i rutan.

Här går Melloartisten bärsärk på scen

Även på andra håll i världen har det bjudits på olyckliga scener.

Italienska Melodifestivalen skakas nu av en gigantisk skandal, efter att artisten Blanco börjat slå sönder scenen under en mellanakt.

På bilder kan man se hur allt börjar med att ljudet strular för den 20-årige artisten. Till slut blir han tokig och i ren vrede sliter han ut örsnäckorna och börjar förstöra rekvisitan på scen.

Blomrabatter och brädor slits upp och slängs på golvet. Under tiden fortsätter hans bandmedlemmar att spela, samtidigt som Blanco fortsätter sin besinningslösa framfart.

Blanco går loss på scen
Blanco går loss på scen.
Annons
Blanco kastar blommor på scen
Blanco sliter upp blomrabatter och går loss på scen.

Rasar efter beteendet: ”Absurd”

Blanco har seglat upp och blivit en av Italiens mest streamade artister. Förra året vann han italienska Melodifestivalen tillsammans med artisten Mahmood. I Eurovision Song Contest slutade de på en sjätte plats.

Efter vansinnesutbrottet blev Blanco utbuad av publiken. Nu har beteendet även väckt reaktioner i Sverige. Regissören Edward af Sillén skriver så här om Blancos tilltag:

”Blanco som tävlade för Italien i fjolårets Eurovision, har blivit en absurd diva och valde att trasha scenen i Italiens Melodifestival ikväll eftersom hans medhörning strulade. (Han var dessutom bara mellanakt) Inte så klädsamt… möttes av publikens burop.”

Annons

Foto: TT/Twitter

Annons