Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga splittringen mellan programledarna i Melodifestivalen

06 feb, 2023, 18:00 
Jesper Rönndahl och Farah Abdi

Jesper Rönndahl och Farah Abdi hade en meningsskiljaktighet inför Melodifestivalens första deltävling.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Jesper Rönndahl och Farah Abadi drog i gång årets upplaga av Melodifestivalen i stil. Den första deltävlingen gick av stapeln i Göteborg, i sig en legendarisk musikstad, och svenska folket hade i vanlig ordning bänkat sig i miljontal.

Splittring mellan Jesper Rönndahl och Farah Abadi

Själva sändningen fick dock blandad kritik. Författaren och skribenten Marcus Birro satt hemma och kokade i tv-soffan, när han hörde komikern Ann Westin skämta om poeten Karin Boye.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi under fredagens genrep i Scandinavium.

"Hatar Göteborg ikväll. Vilken jävla skam! Pissa på en av de viktigaste och värdigaste diktarna som det här landet och Göteborg nånsin fått fram. Vilken ynkedom. Fy fan vilka klåpare ni är. Skäms att vara göteborgare", skrev Marcus på Twitter.

Annons

Humor på galor är alltid en balansgång. Ett snedsteg kan leda till upprörda reaktioner, och en mans lustighet är en annan mans övertramp.

Faktum är att programledarna var oense inför sändningen om var gränsen skulle dras. När Farah läste igenom Jespers manus reagerade hon på flera formuleringar och tvingade sin kollega till ändringar.

– Det var lite så där hårda skämt. Andra för att det var lite tråkigt eller att man tröttnat på det, säger Jesper till Expressen.

Varken Jesper eller Farah vill dock avslöja något om innehållet i skämten som blev raderade i sista stund.

– Det är meningen att man inte ska höra det, säger Farah.

"Fick inte in någon luft"

Ett skämt som fick se dagens ljus var Jesper Rönndahls ballongsketch. Där råkade Jesper ut för ett missöde och fick lite panik när han fastnade inuti en jätteballong.

— Allt var inte perfekt, men det fixar vi till i morgon, sa projektledare Anders Wistbacka till Expressen efteråt och fortsätter:

— Den skulle fyllas på med luft, men de fick inte in någon luft i den, förklarar han.

Melodifestivalen är Sveriges absolut största musikprogram och det är få som kan undgå folkfesten helt och hållet.

Man skulle kunna kalla turnén hela Sveriges fest – Melodifestivalen besöker nämligen sex olika städer: Göteborg, Linköping, Lidköping, Malmö, Örnsköldsvik och slutligen Stockholm.

Annons