Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mellostjärnans lycka – bekräftar okända relationen med Greta Thunberg

10 mar, 2023, 10:00 

Jon Henrik Fjällgren och Greta Thunbergs möte i Stockholms tunnelbanor.

Annons

Finalen av Melodifestivalen 2023 väntar runt hörnet. Artisterna gör sig redo för att samla kraft och mod inför den stora kvällen – och det är hög anspänning i luften när det nu närmar sig ”go time” på Friends Arena.

Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändraBrand logo
Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra

Första bidraget görs av Jon Henrik Fjällgren, som tillsammans med Arc North och Adam Woods gör låten ”Where You Are (Sávean)” . Framträdandet blir även hans sista i musiktävlingen.

– Jag är med mest för att det för det första är roligt men också för att låten är viktig för mig och det är viktigt också tycker jag att få fram en stor del av Sverige i samisk musik. Så jag hoppas att det efter min medverkan den här gången kommer fler samer och tar plats efter mig, säger han till Aftonbladet.

Jon Henrik Fjällgren, Arc North och Adam Woods
Jon Henrik Fjällgren, Arc North och Adam Woods uppträder med låten ”Where you are” i Melodifestivalen 2023.

Jon Henrik Fjällgren värmde upp i tunnelbanan

Inför finalen har Jon Henrik Fjällgren redan värmt uppe nere i en av Stockholms tunnelbanor. På den internationella kvinnodagen i onsdags så gjorde han en så kallad ”gerillakonsertturné”, rapporterar Expressen.

Annons

Målet var att lyfta klimatkrisens effekter på renskötsel, samiska kulturarvet och kvinnor och samers rättigheter.

– Staten ser bara till kortsiktiga ekonomiska intressen och struntar totalt i moder jord och alla djur som lever här vilket på lång sikt kommer få katastrofala följder för hela mänskligheten och allt liv på vår jord, säger Jon Henrik Fjällgren till tidningen.

Greta Thunbergs roll

I Stockholms tunnelbanor befann sig även klimataktivisten Greta Thunberg.

Den globala rörelsen Climate Live, som drivs av hennes klimatrörelse Fridays for future, var en av arrangörerna till den så kallade ”gerillaturnén”.

”Våldet mot kvinnor är sammanlänkat med exploateringen mot naturen, men även de koloniala och rasistiska övergreppen mot urfolk och deras traditionella marker. Allt bottnar i konstruerade hierarkier och föreställningar om kön, raser, kulturer och arter”, skriver Fridays for Future i en kommentar till Expressen.

Greta Thunberg sågs med Jon Henrik Fjällgren nere i Stockholms tunnelbanor
Greta Thunberg var, likt Jon Henrik Fjällgren, på plats nere i Stockholms tunnelbanor.

Foto: TT

Annons